Siófok  18.3  •  6.4 kn       

Keszthely  17.9  •  7 kn       

Balatonfüred  18  •  7.8 kn       

Balatonboglár  18.1  •  6 kn       

Orfű  16  •  7 kn       

Velencei-tó  18.6  •  6.5 kn       

Tiszafüred  19  •  6.3 kn       

Mályi-tó  17.3  •  6 kn       

2024. június 13., csütörtök

Hírek a Hídról

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Hírek a Hídról

Hírek a Hídról

Mi sem bizonyítja jobban a szezon közeledtét, hogy márciusban publikáltuk az idei végleges versenynaptárat. Így az idén összesen 183 bejelentett versenyre kerül sor, továbbá eldőlt az is, hogy az ifjúsági osztályokban kik lesznek a válogatott tagjai.

Márciusban is számos jó hírről számolhattunk be. Kopár István ugyanis harmadszor kerülte meg a Földet. A magyar hajós tavaly július 1-én vágott neki a 30 ezer tengeri mérföldes földkerülő útnak a 35 lábas Puffin fedélzetén, majd kikötés és külső segítség nélkül, 263 nap alatt teljesítette az eredeti Golden Globe Race (GGR) 50. évfordulója alkalmából megrendezett regattát. A Magyar Hajózási Országos Szövetség (Mahosz) sporthajós kategóriában pedig Cittel Lajosnak adta a "Magyar Hajózásért Érdemérmet".

Áprilisban is van kiért izgulnunk, ugyanis kilenc magyar egység állt rajthoz az április elsején kezdődött futamokon Palma de Mallorcán az európai versenyszezon első nagy versenyén, a Trofeo Princesa Sofián.

Szeretném felhívni a figyelmeteket arra, hogy az MVSz és az ORC között tavaly létrejött megállapodásnak köszönhetően lényegesen egyszerűsödött a regisztráció. Az ORC-felméréseket Szeremley László és Toronyi Bence végzik. Reméljük, hogy egyre több hajós csatlakozik az ORC-sek táborához, ezért tettünk is egy fontos lépést: minden idei MVSz-es túraverseny ORC-ben is meg lesz hirdetve.

Szintén fontos, a személyi jövedelemadó 1 százalékával az idén is támogathatjátok az MVSz-t. A hajóbiztosításokat pedig ellenőrizzétek, az idei értékhatár-emelés miatt! Arra is felhívtuk a figyelmet, hogy márciustól július közepéig Balatonvilágosnál, Tihanynál, Fonyódnál és Balatonfűzfőnél is haltelepítés lesz, az érintett zónákban fokozott figyelemmel kell hajózni.

A tavalyi év után ismét a vitorlázók véleményetekre voltunk kíváncsiak, a versenyszervezéssel és a szövetség munkájával kapcsolatos kérdések mellett ezúttal hangsúlyosan szerepeltek a felmérésben a balatoni túrázással, kikötőhelyi szolgáltatásokkal kapcsolatos vélemények is. Köszönöm, hogy ennyien kitöltöttétek és ezzel is segítitek a munkánkat!

Jó szelet!
Holczhauser András

Kopár István, a kiszámíthatatlanság hőse Előző

Kopár István, a kiszámíthatatlanság hőse

Száz nap múlva lesz a Kékszalag Következő

Száz nap múlva lesz a Kékszalag