Siófok  14.9  •  4.3 kn       

Keszthely  12.9  •  2 kn       

Balatonfüred  14.6  •  3.4 kn       

Balatonboglár  14.9  •  3.2 kn       

Orfű  16  •  0 kn       

Velencei-tó  13.5  •  11.7 kn       

Tiszafüred  12.7  •  6.4 kn       

Mályi-tó  12.4  •  3.9 kn       

2024. március 01., péntek

Lehet, hogy túl korán van a Dér Kupa?

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Minden vitorlásszezonban november első szombati napján rendezik a balatoni évadzáró nagyhajós versenyt Balatonkenesén a Balatonfői Yacht Clubb háttérszolgáltatásaival.

Lehet, hogy túl korán van a Dér Kupa?

Szám szerint a tizenkettedik EL-Yacht Dér Kupa volt szombaton, 23 fokos melegben 1-3-as északkeleti szélben. Kis túlzással, rövidgatyás idő volt. Miért kell ilyen korán kiakasztani a zárva táblát a nagyhajós szezonra? Nem kizárt, néhány év múlva a Mikulás fogja berekeszteni a szezont. Lehet, hogy nem is lenne az olyan nagy baj.

Rekord született az idei EL-Yacht Dér Kupán, 130 hajós mezőny jött össze! A szervezők hat hajóosztályt és az előnyszám szerinti értékelési csoportokat rangsorolták és díjazták a szezonzárón. A 25-ös Jolle 6 hajóval, a Cruiser 8-al, az Elan 310 szintén 6 egységgel, a Nautic 330 öt, a Folkboat hat és a Nau 370 az egészen elképesztő tíz egységgel vett részt a XII. El-Yacht Dér Kupán. Egyre több hajóosztály állapodik meg a szervezőkkel és preferálja a kenesei évadzáró versenyt, így reménykedhetünk, hogy jövőre is rekordlétszám lesz.

A regatta megszokott módon a BFYC előtt rajtolt Aliga irányába. A Club Aliga kikötője előtt volt az első pályajel, míg a második a Kenese Marina Port kikötő előtt. A befutó azonos volt a rajtvonallal. A leggyorsabb hajó, a Fazék (Flaar 26) 1 óra 22 perc és 30 másodperc alatt teljesítette a versenytávot, de a lassabb hajók is limitidőn belül átszelték a célvonalat.

Eredmények: http://www.compassmagazin.hu/hazai/felkerultek-a-xii-el-yacht-der-kupa-eredmenyei-4522/

Kép: Kálmándy Ferenc

Felkerültek a XII. El Yacht Dér Kupa eredményei Előző

Felkerültek a XII. El Yacht Dér Kupa eredményei

Őszi Optimist edzőtábor Portoroz -ban Következő

Őszi Optimist edzőtábor Portoroz -ban