Siófok  3.3  •  4.7 kn       

Keszthely   •  2 kn       

Balatonfüred  2.9  •  3.5 kn       

Balatonboglár  2.9  •  3.8 kn       

Orfű  2.3  •  8.4 kn       

Velencei-tó  4.4  •  14.8 kn       

Tiszafüred  1.1  •  17.1 kn       

Mályi-tó  1.9  •  16.3 kn       

2022. január 20., csütörtök

Már 12 éve az El-Yacht Dér Kupa zárja a vitorlás versenyszezont!

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Idén sem lesz másként, november 3-án 11 órakor eldörren a rajtpisztoly a Balaton keleti végében és útnak indul a szezon utolsó nagyhajós mezőnye, hogy a hosszú tél előtt még egy utolsót versenyezzen.

Már 12 éve az El-Yacht Dér Kupa zárja a vitorlás versenyszezont!

Hagyományosan az El-Yacht névadó főtámogatása mellett rendezik a 2018-as Dér Kupát is, ahogy ez a korábbi években jellemző volt a szezonzáró regattára. A charter cég felvonultatja teljes flottáját, melyből az Elan 310-es hajók külön versenyt vívnak.

Ebben az esztendőben az előnyszám értékelési csoportok mellett már hat hajóosztályt értékel önállóan a Dér Kupa szervezője. Az Elan 310, a Folkeboot, a 25-ös jolle és a két Nautic, a 370-es valamint a 330-as a megszokottak szerint lesz értékelve és díjazva. Idén egy hatodik hajóosztály is csatlakozik a külön értékeltek köréhez, a Hungarian Cruiser Class ebben a szezonban teljesítette a hajóosztállyá válás követelményeit, így ők is ott lesznek a Dér Kupa rajtjánál.

Az előnyszám értékelés is a megszokott rendben történik, ami a yardstick I csoport két részre bontását jelenti, mind az értékelés, mind a díjazás tekintetében.

A verseny házigazdája 2018-ban is a Balatonfői Yacht Club lesz. A megszokott színvonalas vendéglátással és elhelyezéssel várják a regatta résztvevőit. Természetesen elmaradhatatlan Gyöngyösi Cecilia kiállítása, mely a konferenciateremben lesz megtekinthető. A Micro Magic verseny szintén a Dér Kupa ceremónia állandó része, ahogy ez az idei évben is így lesz.

Versenykiírás: https://dgmtw3im3szoe.cloudfront.net/articles/content/x0PXPys78BR8AQNq/mar-12-eve-a-der-kupa-zarja-a-vitorlas-versenyszezont-uzGBD4.pdf

A tavalyi verseny képei: http://compassmagazin.hu/galeria/xi-el-436/ illetve http://compassmagazin.hu/galeria/xi-el---yacht-dr-kupa-435/

Film: https://www.youtube.com/watch?v=SYrfIhgFfMs

XII. Dér Kupa kiírása Előző

XII. Dér Kupa kiírása

Elkészült a Cruiser Flottabajnokság videója Következő

Elkészült a Cruiser Flottabajnokság videója