Siófok  7.7  •  7.2 kn       

Keszthely  8.9  •  6 kn       

Balatonfüred  7.4  •  7 kn       

Balatonboglár  7.8  •  9 kn       

Orfű  •  7 kn       

Velencei-tó  7.2  •  10 kn       

Tiszafüred  10.1  •  4 kn       

Mályi-tó  9.7  •  2.4 kn       

2024. április 24., szerda

Öt nagy márka hajói a Free Food Expo - Cruiser Flottabajnokságon!

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A Cruiser flotta, a sorozatgyártású szériahajókat versenyosztályba soroló közösség, amely idén februárban alakult és szeptember 20-21-én tartja első flottabajnokságát Balatonfüreden.

Öt nagy márka hajói a Free Food Expo - Cruiser Flottabajnokságon!

A Balatonon jelenlévő német és francia hajógyárak 30 - 40 láb közötti modelljei alkotják az idei Cruiser flottabajnokság mezőnyét. Jellemzően Bavaria, Hanse, Dufour, Beneteau és Jeanneau típusú hajók versenyeznek szeptember 20-21-én a Cruiser Class, 7 futamra kiírt Free Food Expo - Cruiser Flottabajnokságán, Balatonfüreden.

A verseny háttérbázisa a hajógyár lesz, ahol a parti programokat rendezik. A bajnokság kapcsán a névadó főtámogató képviselőjével, a Free Food Expo főszervezőjével Dr. Schuman Ádámmal beszélgettünk.

Hogyan talál egymásra a Cruiser flotta és a Free Food Expo?

Az egyik flotta tagon keresztül értesültünk arról, hogy a bajnokság szervezői névadót keresnek. A Free Food Expo-t tavaly rendeztük meg először, így pontosan tudjuk, mennyi kihívás, izgalom és nem utolsósorban munka áll egy új kezdeményezés mögött, ezért nagyon szívesen állunk mellé. Büszkék vagyunk és megtisztelő számunkra, hogy a Cruiser Flottabajnokság névadói lehetünk.

Idén az ötvenedik Kékszalag miatt fokozott érdeklődés kíséri a vitorlás sportot, így a mi figyelmünket is felkeltette az először megrendezésre kerülő Cruiser Flottabajnokság. A túrahajós vitorlásversenyek méltatlanul szerepelnek a köztudatban a „hobbi sportok” között, hisz a vitorlázók erőnléte, állóképessége, egészsége rendkívül fontos ahhoz, hogy sikeresen végig hajózzanak egy-egy versenyt. A flottabajnokság mezőnyében vegyesen vannak nagymúltú versenyzők és lelkes amatőrök is. Ez is egy közös pont, mivel a Free Food Expo egyedülálló módon olyan kiállítás és konferencia, mely egyaránt szól a szakembereknek és az érdeklődő, lelkes laikusoknak is. A Free Food Expo legfontosabb üzenete az egészséges életmód, melyre a túrahajóval versenyző vitorlázók is nagy hangsúlyt fektetnek.

Mit kell tudni a Free Food Exporól?

A Free Food Expo-t az ételintoleranciával és ételallergiával küzdők igénye hívta életre. A FOODTEST.hu Ételintolerancia Központ több, mint 30 ezer páciensének visszajelzései alapján felismertük azt, hogy az ételérzékenység megállapítása nem elég, szükség van további szakmai segítségre.

Az ételérzékenység napjainkban igazi sláger téma, szinte minden boltban kapni már „mentes” élelmiszereket. De az ételintolerancia diagnosztizálása, a megfelelő diéta kialakítása, a „mentes” élelmiszerek közötti eligazodás számos kérdést vet fel, mely szakértelmet kíván. Sajnos rengeteg a téveszme az ételérzékenységgel kapcsolatban.

Az Expo fő célja, hogy naprakész, hiteles információt adjon a témáról. Meghívott előadóink az ételérzékenységgel napi szinten foglalkozó neves szakemberek. Az idei eseményt akkreditáltattuk, így továbbképzésnek számít az orvosok, egészségügyi dolgozók, gyógyszerészek számára.

Az előadások mellett számos interaktív workshopot rendezünk, illetve a látogatók rengeteg gyártó és forgalmazó termékeit kóstolhatják. A VIP látogatók programjára pedig különösen nagy hangsúlyt fektetünk idén.

A tavalyi Free Food Expo sikerén felbuzdulva idén már 1200 látogatót várunk november 3-án a Lurdy Konferencia központban.

A Free Food Expo a kérdések és megoldások rendezvénye.

Hogyan jutunk el a vitorlázástól az ételintoleranciáig?

Az ételintolerancia ma már népbetegség, minden harmadik embert érint. A versenyző hajók legénysége legalább négy fő, így minden egység érintett.

A viccet félretéve a számadat és a probléma sajnos nagyon is valós. Az emberek 35-40 százaléka szenved attól, hogy bizonyos élelmiszereket nem tud megfelelően lebontani a szervezete. Ez gyakran akkor is így van, ha valaki úgy gondolja, hogy egészségesen étkezik. Ételintolerancia nem csak az egészségtelen ételekkel szemben alakul ki. A tünetek lassan alakulnak ki és nem olyan hevesek, mint az allergiás reakcióké. Ezért a problémát okozó ételek nagyon nehezen azonosíthatók laboratóriumi diagnosztika nélkül. Míg allergia esetén azonnali reakciókat vált ki a gondot okozó étel, addig az ételérzékenység esetén napok, hetek is eltelhetnek a tünetek kialakulásáig.

Sportolók esetén még inkább jellemző, hogy tévesen azt hiszik, megfelelően táplálkoznak. Hiába fogyaszt valaki egészséges élelmiszereket, ha azt a szervezete nem tolerálja. Ilyenkor jönnek a rejtett problémák: a teljesítmény csökkenés minden erőfeszítés ellenére – hisz ki tud kimerülten, fáradtan jól teljesíteni? A migrénes fejfájás, a bőrproblémák, az emésztési gondok, az egyéb allergiák felerősödése, az ízületi problémák, a „frontérzékenység” és még sorolhatnám a tüneteket, melyekről esetleg eszünkbe se jut, hogy köze van táplálkozásunkhoz.

Nem az a kérdés, hogy a vitorlázástól hogyan jutunk el az ételintoleranciáig, hanem hogy van-e olyan ember, aki biztos lehet abban, hogy őt elkerüli ez a probléma? Számos, szép eredményeket felmutató sportolónak segítettünk már: válogatott kézilabdásoknak, úszó-, teniszező-, aerobik edző, dzsúdó- vagy épp fittness bajnokoknak.

Lehet, hogy köztünk is vannak, akiknek megoldást nyújthat a FOODTEST.HU Ételintolerancia Központ?

A győztes csapatnak biztosan! A flottabajnokság győztes egysége minden tagjának felajánlunk egy-egy ingyenes, amúgy 59.900 Ft értékű FOODTEST 200+ vizsgálatot!

A többi dobogós helyezett pedig Free Food Expo tiszteletjegyet kap.

Sokaknak vannak nem múló vagy visszatérő panaszai, melyekre egyetlen orvosi vizsgálat sem tudott magyarázatot adni. Ilyen esetben érdemes felkeresni a központot és kérni egy FOODTEST 200+ vizsgálatot.  A teszt a legkorszerűbb fehérjechip alapú technológia segítségével pár csepp vérből több mint 220 féle élelmiszer ellen termelt antitestet képes kimutatni.  A lelet mellé tanácsadó jegyzetet és táplálkozási naplót is adunk, illetve a szolgáltatás magába foglal egy személyre szabott dietetikai tanácsadást is. Szakszerűen kialakított és kontrollált diétával a tünetek akár pár hét alatt megszűnhetnek.

A legfontosabb, hogy senki ne nyugodjon bele a válasz nélküli egészségügyi panaszokba! Nincs olyan, hogy fáradékony, depressziós, puffadós, vagy fejfájós típus vagyok…

A mesterséges adalékanyagok, az egyre súlyosabb környezetszennyezés, az élelmiszerek ipari termelése, előállítása, bizonyos gyógyszerek, a stressz, a mozgásszegény életmód mind hozzájárult ahhoz az elmúlt évtizedekben, hogy az emésztőrendszerünk sérüljön – ez az ételintolerancia fő oka. A folyamatot vissza lehet fordítani és mi ebben segítünk – természetesen a vitorlázóknak is.

Még több információ a rendezvényről: freefoodexpo.hu

Felkerültek az Asso99 Magyar Bajnokság eredményei Előző

Felkerültek az Asso99 Magyar Bajnokság eredményei

Továbbra is növekszik a hajók iránti kereslet Következő

Továbbra is növekszik a hajók iránti kereslet