Siófok  14.8  •  7.1 kn       

Keszthely  11.9  •  3 kn       

Balatonfüred  13.2  •  5.4 kn       

Balatonboglár  12.1  •  5.2 kn       

Orfű  14  •  7 kn       

Velencei-tó  13.5  •  11.1 kn       

Tiszafüred  12.2  •  6.7 kn       

Mályi-tó  12.9  •  3.2 kn       

2024. március 01., péntek

Az MVM Laser Flottabajnokság beszámolója

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Az MVM Laser Flottabajnokság beszámolója

Az MVM Laser Flottabajnokság beszámolója

Június 27 és 29 között rendezte meg az MVM SE a Laser Flottabajnokságot. A versenyen Laser 4.7 osztályban 28, Laser Radial – ban 21, míg Laser Standard – ben 5 nevezett egység volt. Lentebb olvasható a verseny rövid beszámolója az MVM SE – től illetve az eredmények.

Day 1:

Az MVM Laser Flottabajnokság első versenynapján mind a három tervezett futam megrendezésre került egyenletes élénk, időnként erős 15-20 csomós szélben. Laser 4.7 hajóosztályban gyűlt össze a legnagyobb mezőny 28 résztvevővel és az első nap után Kovács Attila vezeti a mezőnyt. A 21 fős Laser Radial mezőny élén Veisse Zoltán áll a három futam után. Laser Standard osztályban szlovák versenyző vezeti a nemzetközi versenyt.

Day 2:

Az MVM Laser Flottabajnokság második versenynapján a szél iránya maradt, de az erejéből jelentősen veszített az előző napihoz képest. Terv szerint 5-8 csomós északias szélben kezdődött meg reggel a rajteljárás, de a leálló szélben csak a Laser Standard mezőny tudott befutni, a Laser Radial futam érvénytelenítésre került, míg a Laser 4.7 mezőny már elrajtolni sem tudott. Később ugyan visszafrissült a szél egy kis időre, azonban az iránya rövidesen jelentősen elfordult balra, azt követően pedig teljesen megállt a légmozgás a tó felett. A gyorsan reagáló rendezőség ismét a Laser Standard osztály futamát tudta megmenteni egy pályarövidítéssel, a másik két osztály futamát viszont érvényteleníteni kényszerült. Így a második versenynapon csak a Laser Standard osztály eredménye bővült további két futammal. A verseny holnapi zárónapjára az időjárás előrejelzés kedvező, a rendezőség pedig korábban, 09:00 órára tervezi a rajtot.

Day 3:

Az MVM Laser Flottabajnokság befejező napján rövid vízi halasztást követően északias 10-15 csomó körüli szélben rajtolt el az első futam. A szél sajnos nem tartott ki a futam végéig, ezért pályarövidítéssel futottak be a mezőnyök. Ezután a szél keletire váltott és 10-15 csomóban további két futam került lebonyolításra mindhárom mezőny részére. Így a Laser Standard hajóosztálynak 8, a Laser Radial és Laser 4.7 osztályoknak pedig 6-6 futammal zárult a Ranglista verseny.

Laser Standard osztályban szlovák győzelem született a nemzetközi versenyen és Péteri Gábor, az Alba Régia versenyzője nyerte el a Flottabajnoki címet.
Laser Radial hajóosztályban Veisse Zoltán, a Balatoni Yacht Club versenyzője, a legfiatalabb Laser 4.7 osztályban pedig Kovács Attila, az MVM SE vitorlázója lettek a 2018. évi Laser Flottabajnokok. A lányok mezőnyében Laser Radialban Rátosi Noémi (VVSI), Laser 4.7-ben pedig Vida Róza (BYC) végzett az élen.
 

Eredmémyek:

https://dgmtw3im3szoe.cloudfront.net/articles/content/eOOzqQ935yxSiWy3/az-mvm-laser-flottabajnoksag-beszamoloja-5mkosq.pdf

Nem baj, hogy egyre hínárosabb a Balaton Előző

Nem baj, hogy egyre hínárosabb a Balaton

EGIS Kupa eredmények Következő

EGIS Kupa eredmények