Siófok  12.7  •  19.6 kn       

Keszthely  13.9  •  5 kn       

Balatonfüred  12.4  •  19.2 kn       

Balatonboglár  12.7  •  19.8 kn       

Orfű  17  •  9 kn       

Velencei-tó  14  •  16.5 kn       

Tiszafüred  16.1  •  13.6 kn       

Mályi-tó  14.4  •  10.5 kn       

2024. március 28., csütörtök

O’pen Bic-ek Balatonmáriafürdőn

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

O’pen Bic-ek Balatonmáriafürdőn

O’pen Bic-ek Balatonmáriafürdőn

A szokásos időpontban az iskolai évzárók utáni hétvégén lezajlott a III. BMVI Kupa Balatonmáriafürdőn. Idén négy egyesület összefogásaként az első állomása volt az I. RS Feva & O’pen Bic Kupának ez a verseny. Ebben a sorozatban mutatja meg magát Magyarországon először az Európában már népszerű O’pen Bic hajóosztály. Nem titkolt célja az osztálynak, hogy 2019-re kivívja az MVSz ranglista státuszt. A hajóosztály bemutatkozására tökéletes helyszín volt Balatonmáriafürdő, hiszen a helyi egyesületben nagy népszerűségnek örvend a gyerekek körében.

Az időjárás nem fukarkodott a széllel a három nap alatt. Pénteken a próbafutam idejében Igali Csilla versenyrendező az edzőkkel egyetértésben a gyerekeket a parton tartotta. Ezt követően szombaton egy kisebb várakozás után előbb az RS Fevák merészkedtek a pályára majd az O’pen Bic-ek is kimentek. A gyerekek szuperül helyt álltak és a nagy szél ellenére igyekeztek teljesíteni a pályát.  A futamokat követően egy vacsorával látták vendégül a helyiek az ábrahámhegyi és fonyódi csapatokat.

Vasárnapra a szél egy kicsit alábbhagyott és reggel az előzetesen kihirdetett időpontban kezdetét vette a verseny. Az első futamot követően a szél szinte teljesen leállt és szünet következett. A várakozásban kimerült O’pen Bic számára úgy döntött a rendezőség, hogy nem bonyolít több futamot, de a Fevások még két megmérettetést teljesítettek.

A futamok és a verseny végeztével a Balatonmáriafürdői Vitorlás Iskola új vízitelepén következett a díjátadó, ahol mindenki megkapta a jól megérdemelt ”össztapsát”. Az I. RS Feva & O’pen Bic Kupa a következő héten folytatódik Keszthelyen, majd augusztusban Fonyódon és szeptemberben zárul Ábrahámhegyen.

Köszönet a szponzorainknak, akik nélkül a verseny nem valósult volna meg: Aegon Biztosító, Garai Szikvíz, Port Burger, Balatonmáriafürdő Önkormányzata, 3B Turisztikai Egyesület, Magyar Vitorlás Szövetség, Hullám Villa, Erzsébet Sörház.

Eredmények:

https://dgmtw3im3szoe.cloudfront.net/articles/content/b6Jmf8rTcd523o9b/o-GMnv9F.docx

Két hét múlva F. W. Raiffeisen Private Banking Kupa Előző

Két hét múlva F. W. Raiffeisen Private Banking Kupa

Bahart Regatta Balatonföldvár - eredmények Következő

Bahart Regatta Balatonföldvár - eredmények