Siófok  9.4  •  5.1 kn       

Keszthely  10.8  •  2 kn       

Balatonfüred   •  2.6 kn       

Balatonboglár  9.9  •  7 kn       

Orfű  10  •  6 kn       

Velencei-tó  9.2  •  5.7 kn       

Tiszafüred  12.1  •  9 kn       

Mályi-tó  7.4  •  8.1 kn       

2021. október 22., péntek

Hétvégén ünneplik az 50 éves orfűi vitorlázást!

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Péntektől vasárnapig ünnepelnek a vitorlázók Orfűn! A IX. Compass Vitorlás napok keretei között vitorlázók, szörfösök és modellvitorlázók népesítik be a Pécsi-tavat.

Hétvégén ünneplik az 50 éves orfűi vitorlázást!

Pénteken reggel a modellvitorlázók egyméteres hajóosztálya nyitja meg a versenyek sorát, amit szombaton valamennyi hajóosztály követ. A vitorlázók és a vitorlások komoly fesztiválhangulatot teremtenek a baranyai vitorlázás szentélyében, amit Magyarország egyetlen vitorlás arénájának is szoktak nevezni, hiszen a partról jól követhető minden regatta, olyan mintha egy stadionban rendeznének vitorlásversenyeket.

1967 óta vitorláznak a Pécsi-tavon, az első hajó egy fa Kalóz volt, amit a gáthoz közel a nyugati oldalon tettek vízre a tó első vitorlázói.

A helyben tradicionális hajóosztályok, a Kalóz, a Finn, a Laser és az Optimist mellett vízre szállnak a szörfösök és a modellvitorlázók. Természetesen ott lesz a mezőnyben a tavasszal két világbajnoki ezüstérmet szerző ifj. Csóka László is aki IOM és Marblehead osztályokban küzd majd az ellenfelekkel.

A Kalóz hajóosztály friss Magyar Bajnokai, a Fluck-Székely páros is Orfűn ünnepel a hétvégén csakúgy mit a J24 bajnokságot az ünnep kedvéért lemondó Székely Antal Finnes olimpikon versenyzőnk, akinek a pályafutása a Pécsi-tóról indult.

Információ: http://www.vitorlasnapok.hu/

Az orfűi vitorlázás részletes története: http://www.vitorlasnapok.hu/tortenelem/

Korábbi cikk: http://compassmagazin.hu/hazai/az-elso-kaloz-vizrebocsatasatol-a-vilagbajnoksagig-az-orfui-vitorlazas-elmult-50-eve-3318/

Nagyszerűen sikerült nagyhajós Bajnokság Előző

Nagyszerűen sikerült nagyhajós Bajnokság

Nyugdíjba ment a Bahart volt vezérigazgatója! Következő

Nyugdíjba ment a Bahart volt vezérigazgatója!