Siófok  1.6  •  10.8 kn       

Keszthely   •  4 kn       

Balatonfüred  1.2  •  13 kn       

Balatonboglár  1.5  •  9.2 kn       

Orfű   •  8 kn       

Velencei-tó  -0.5  •  9.5 kn       

Tiszafüred  2.1  •  14.3 kn       

Mályi-tó  0.5  •  10.6 kn       

2021. december 07., kedd

Kezdődik a Dragon osztály bajnoksága

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Főpróba a jövő évi balatonfüredi EB-re

Kezdődik a Dragon osztály bajnoksága

Balatonfüred, 2017. május 25. – Csütörtökön kezdődik az egyik legaktívabb hazai vitorlás hajóosztály, a Dragon országos bajnoksága Balatonfüreden. Az eseménynek az idén 150 éves patinás vitorlás egyesület, a Balatonfüredi Yacht Club ad otthont.

„Bízunk a Balatonfüredi Yacht Club versenyrendezési tapasztalataiban, s ezt az eseményt egyfajta főpróbának tekintjük, hiszen ugyanezen a helyen, és hasonló időpontban, 2018. május végén kerül majd sor a Dragon Európa-bajnokságra is" – emelte ki Náray Vilmos, a Magyar Dragon Szövetség elnöke.

A magyar bajnokság, amely ezúttal a Németh István Emlékdíjért is zajlik, mindig a szezon egyik legkiemelkedőbb eseménye. A magyar hajók számára ez a regatta válogató is, hiszen a jövő évi, hazai vizeken zajló Európa-bajnokságon csak a ranglista legjobbjai indulhatnak majd.

A tavalyi magyar bajnok Kis-Szölgyémi Ferenc, Kiss Tamás, Vezér Károly trió idén nem száll harcba bajnoki címe megvédéséért, mert ők a június 9-én kezdődő portugáliai világbajnokságra készülnek. Egész télen Cascais-ban edzettek, és hajójuk a Balatontól háromezer kilométerre várja, hogy az idei év legfontosabb nemzetközi eseményén vízre szálljanak. A magyar csapat már volt negyedik helyezett is egy korábbi világbajnokságon, folyamatosan lépést tart az osztály legjobbjaival, és jövőre, a Balaton hullámain dobogós helyezésre is esélyük van.

A bajnokí címre legnagyobb esélye így a Gömbös Lóránd vezette „Nyári Mikulás" nevű hajónak van, de az egységes tervezésű hajóosztályban nincs nagy különbség az egyes hajók között, így a tervezett tíz futam alatt bármi megtörténhet. A tervek szerint csütörtökön délután három futammal kezdődik a bajnokság, amely vasárnapig tart majd. Külön díjat kapnak majd a legjobb klasszikus – 1973 előtt, fából épült – Dragonok legjobbjai, valamint a legjobb junior és masters csapatok is.

„A társasági eseményekre – mint mindig – most is nagy hangsúlyt fektetünk. Így szombat esti Dragon Partynkra várunk minden versenyzőt és rendezőt, ahol az Öregtanya és a Szt. Donát Pincészet támogatásának köszönhetően magyaros falatok és kiváló borok várnak majd mindenkit” - mondta el Náray Vilmos.

Fotó: Mag Andrea

Nemzeti Regatta Előző

Nemzeti Regatta

Legendák és karbon hajók egy vitorlás versenyen Következő

Legendák és karbon hajók egy vitorlás versenyen