Siófok  12.7  •  10.4 kn       

Keszthely  9.9  •  9 kn       

Balatonfüred  12.4  •  9.8 kn       

Balatonboglár  12.7  •  13.4 kn       

Orfű  11  •  8 kn       

Velencei-tó  12.9  •  9.9 kn       

Tiszafüred  12  •  9.5 kn       

Mályi-tó  11  •  6 kn       

2024. március 29., péntek

RS Dingi Tesztnap a Lágymányosi-öbölben

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

RS Dingi Tesztnap a Lágymányosi-öbölben

RS Dingi Tesztnap a Lágymányosi-öbölben

Budapest, 2017. május 9. – Hihetetlen érzés a víz felett néhány centiméterrel egy modern vitorlás kormányát fogva száguldani, miközben süt a nap és záporoznak ránk a hajónk által felvett vízcseppek. Vagy mégsem? Most mindenki kipróbálhatja – még akkor is, ha netán nem a Velencei-tó vagy a Balaton közepén lakik.

A világ egyik legnépszerűbb hajógyártó cége, a brit RS illetve annak magyarországi leányvállalata a Vitorlázó Gyermekekért Egyesülettel közösen a hétvégén most RS Dingi Tesztnapot szervez a Lágymányosi-öbölben. Bárki kipróbálhatja, a saját bőrán megélheti, hogy milyen érzés ezekkel a fürge hajókkal száguldozni a vízen.

A vitorlázni vágyók így maguk dönthetik el, melyik típus „fekszik” nekik a legjobban. A kétszemélyes, aszimetrikus spinnakerrel szerelt RS Feva, a karbonból készült rohanógép RA Aero, vagy a túrázásokhoz tervezett Venture? Élvezné-e a trapézolást az RS 500-zal, vagy inkább egy tanulóhajót szeretne a gyerekeknek az RS Quba személyében? Bármelyik hajó is legyen az előzetes jelölt, pénteken vagy szombaton érdemes kisétálni a Kopaszi gátra, egészen a VGYE kikötőjéig (a Café Ponyvaregény mögött). „Aki eljön, biztosan nem fog csalódni, hajóba ülhet és vitorlázhat” – mondja Seidl Gábor, az RS Hungary ügyvezetője.

A Tesztnap valójában két nap: május 12-én, pénteken 13.00 és 19.00 óra között, szombaton pedig 10.00 és 18.00 óra között várják az érdeklődőket. A hajókat szakavatott edzők és versenyzők segítségével lehet kipróbálni, de aki már valamelyest gyakorlottabb, egyedül is mehet egy próbakört az öböl vizén.

Jelentkezési lap:https://dgmtw3im3szoe.cloudfront.net/articles/content/eSgNYGcvNotBjiqb/rs-dingi-tesztnap-a-lagymanyosi-obolben-HU5gJ9.pdf

A hajók kipróbálásához telefonos vagy e-mailen történő bejelentkezés szükséges.

e-mail: eva.orszigethy@rs-sailing.hu
tel: +36 20 940 7876

Video riportok naponta a XIX. Naviga RC Sailing WC modellvitorlás világbajnokság eseményeiről. Előző

Video riportok naponta a XIX. Naviga RC Sailing WC modellvitorlás világbajnokság eseményeiről.

Springer a világbajnok, Csóka egy ponttal maradt le a dobogóról! Következő

Springer a világbajnok, Csóka egy ponttal maradt le a dobogóról!