Siófok  13.3  •  22 kn       

Keszthely  12.9  •  3 kn       

Balatonfüred  12.9  •  20.8 kn       

Balatonboglár  13.3  •  20.7 kn       

Orfű  16  •  14 kn       

Velencei-tó  13.6  •  21.2 kn       

Tiszafüred  10.6  •  12.3 kn       

Mályi-tó  13.3  •  9.2 kn       

2024. március 28., csütörtök

J/24 Pénteki Tréning sorozat

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A 2017 évi J/24 Európa-bajnokságra való felkészülés jegyében!

J/24 Pénteki Tréning sorozat

Harmadik szezonját kezdi április 22-23-án a J/24 Pénteki Tréning sorozat!

Balatonfüred, 2017. április 13. - A J/24-es hajókkal zajló, hat fordulós vitorlás tréningnek idén a balatonfüredi Hajógyári Kikötő ad otthont. Az edzések lebonyolítását a Quantum Sails szervezi, a kísérőmotorosokat pedig a Bravo Boats Hajós Iskola bocsátja rendelkezésre. Mellettük - ahogy tavaly is - a Jet Travel a rendezvény fő támogatója.

Az idei sorozat legfontosabb célja, hogy versenykörülmények közötti edzéslehetőséget biztosítson a színvonalas versenyvitorlázást célul kitűző csapatok számára. Hiszen éles versenyhelyzetekben lehet igazán hatékonyan elsajátítani például a rajtolás technikáját vagy a különböző manővereket. A sorozat egy hétvégi, kétnapos programmal kezdődik, amit 5 pénteki edzés követ majd, szeptemberben pedig egy éles versenyen minden csapat meg is mutathatja a sorozaton elsajátítottokat.

A Pénteki Tréning támogatóinak hála, idén sem csak vitorlázó tapasztalatokat nyerhetnek a résztvevők, hanem minden fordulóban komoly díjakkal, ajándékokkal is gazdagodhatnak majd azok, akik jól szerepelnek. Idén is lesz versenypóló, ismét lesznek Bodri Bor nyeremények, különböző utazási utalványok.  A döntőben pedig Nautica órát kapnak majd a legjobbak.

A pörgős futamok után a Rauschenberger Vitorlásversenyző-képző Akadémia szakemberei értékelik a csaptok teljesítményét, hasznos technikai és taktikai tanácsokkal látják el a résztvevőket. Az edzésnapok zárásaként finom vacsora várja majd a vitorlázókat, ahol a Bodri Pincészet remek borait kortyolgathatják a csapatok a vacsora mellé.

Ezek az aktív, színvonalas edzések nagyban hozzásegíthetik a már J/24-es hajóval versenyzőket, hogy eredményesen szerepelhessenek aBalatonfüredi Yacht Clubban szeptemberben megrendezésre kerülő kontinens bajnokságon, de kedvet csinálhatnak a más hajosztályban versenyzők számára is a J/24 hajóval történő versenyzésre.

JÖN a Kadét és versenyző képző

Fontos cél a J/24 hajók népszerűsítése, és a J/24 Osztály utánpótlásának és bővülésének biztosítása is.

Ennek szellemében idén a szervező csapat a Bravo Boats Hajós Iskolával és a Rauschenberger Vitorlásversenyző-képző Akadémiával együttműködve, Kadét és versenyző képző kurzusokat is kínál a vitorlásversenyzésbe bekapcsolódni vágyó hajósok számára. A Pénteki Tréning „edzőversenyei” lehetőséget biztosítanak a versenyzéssel kacérkodó vitorlázok számára a J/24-es hajó megismerésre, vitorlázó tudásuk fejlesztésére, a J/24-es Osztályba történő integrálódásukra.

Mancsaft adatbázis

Az edzéssorozat szervezői a felnőtteken kívül szeretnének az utánpótlás korú, a kishajós versenyzést feladó fiatalok számára is lehetőséget biztosítani, hogy tovább folytathassák a vitorlás versenyzést. Hiszen a J/24 hajó és a J/24 versenyek nagyban hasonlítanak a korábbi versenykörülményeikhez, a hajó ára, annak fenntartási költségei elérhető közelségben vannak egy fiatal, 4-5 fős baráti társaság számára is. Több hajó is várja az egyénileg jelentkező fiatalokat, vitorlázni vágyókat a csapatába.

Ennek érdekében a J/24 Osztály a magyarországi hajóosztályok között elsőként hozott létre olyan adatbázist, amelyen keresztül szervezetten koordinálja a jelentkezéseket, részletes információt biztosítva a kormányosoknak az érdeklődők vitorlázó hátteréről, tapasztalatairól, elősegítve, hogy gyorsabban és hatékonyabban épülhessenek az új csapatok. Az adatbázisba a hunj24ca@gmail.com e-mail címen lehet jelentkezni.

Idén is új hajó átadásával indította a hajózási szezont a BAHART Előző

Idén is új hajó átadásával indította a hajózási szezont a BAHART

8MOD baráti találkozó május 13 -14 Alsóörs Marina Következő

8MOD baráti találkozó május 13 -14 Alsóörs Marina