Siófok  2.7  •  7.9 kn       

Keszthely  3.9  •  7 kn       

Balatonfüred  2.4  •  13 kn       

Balatonboglár  2.8  •  11.1 kn       

Orfű  •  6 kn       

Velencei-tó  3.8  •  7.3 kn       

Tiszafüred  2.9  •  5.1 kn       

Mályi-tó  2.9  •  3.5 kn       

2022. december 04., vasárnap

A modellvitorlás világbajnokság bemutatkozása a Budapest Boat Show-n!

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Kilenc hét múlva elrajtol Orfű és a Pécsi-tó történetének legnagyobb vízi-sport eseménye a XIX. Naviga RC Sailng WC modellvitorlás világbajnokság.

A modellvitorlás világbajnokság bemutatkozása a Budapest Boat Show-n!

Idén több vitorlázó világversenynek ad otthont Magyarország, melyek közül egy kivételével valamennyi a Balatonon lesz. Unikumnak számít az Orfűn rendezett nemzetközi regatta, melynek képviselői szombaton délután mutatták be a versenyt, a Budapest Boat Show nagyszínpadán.

Nagy R. Attila azaz Rozsda beszélgetőtársai Kloiber Ákos és Kucsera Balázs voltak, akik ismertették a május 1-14 napjaira tervezett rendezvényprogramot, beszéltek a világbajnokság hajóosztályairól és a házigazda klubról valamint településről. A sajtóbeszélgetésen egészen friss újdonságokkal is szolgáltak a szervezők. Megtudhattuk, hogy a világbajnokság vendéglátásáról Teleky Zoltán séf és csapata gondoskodik a tópartra telepített étteremben. Az ételek mellé, az Osjecko Pivo biztosítja a sört és a villányi Kiss Gábor pincészete szállítja a VB hivatalos borát.

A Magyar Vitorlás Szövetség és a Magyar Modellező Szövetség, mint országos szakági szövetségek, korábbi stratégiai együttműködési megállapodásuk értelmében jelentős támogatást nyújtanak a világverseny megrendezéséhez csakúgy, mint Orfű község önkormányzata a rendezvény házigazdájaként. A szervezők elmondták, hogy Orfű a hazai modellvitorlázás egyik központi bázisa szeretne lenni, és mint ilyen bekapcsolódna a modellvitorlás-sport nemzetközi vérkeringésébe is. A világbajnokság ennek a folyamatnak az első lépése, amit remélhetőleg további világ és Európa-bajnokságok, nagy nemzetközi regatták követnek.

A kéthetes világbajnokság tartalmas versenyprogramot ígér versenyzőnek és nézőnek egyaránt. Hajó és vitorlafelméréseket követően a Tenrate osztály háromnapos versenyével indul a VB, amit a tradicionális nyílt tókerülő verseny, a Pécsi-tó Kékszalagja követ május 6-án. A pihenőnapra szervezett túraversenyt, a legnépesebb egyméteres osztály futamai követik négy napon keresztül. Stílusosan és hagyományosan a regatta végére marad a királykategória, a Marblehead osztály szintén négynapos versenye.

Gyermeknek, felnőttnek, vitorlázónak vagy akár a sporttal csak most ismerkedőnek egyaránt érdekes és izgalmas programot ígér a modellvitorlázók kétévente megrendezett világversenye, melyet most élőben, testközelből figyelhetnek az érdeklődők, ha májusban Orfűre látogatnak.

Korábbi kapcsolódó írások:

http://www.hunsail.hu/hirek/modellvitorlazok-vilagbajnoksaga-orfun

http://compassmagazin.hu/modellvitorlazas/de-hat-mi-a-turo-az-a-modellvitorlazas-3266/

Weboldal: http://naviga2017.hu/

Program: https://dgmtw3im3szoe.cloudfront.net/articles/content/co64stZT4EzbNr11/a-modellvitorlas-vilagbajnoksag-bemutatkozasa-a-budapest-boat-show-n-bqd2oc.pdf

Reklámfilm: https://www.youtube.com/watch?v=XSxOVUepYd4

Orfű: https://orfu.hu/

Kapcsolat:

Csóka László főszervező (csokalaszlo@upcmail.hu)

Bodnár Imre regatta manager (bodnar.imre@ugyvedkupa.hu)

Kálmándy Ferenc médiakapcsolatok (kalmandyf@gmail.com)

Vincze Gábor sajtóközpont (vincze.gabor@compassmagazin.hu)

Hétfő reggeltől újra járnak a balatoni kompok Szántódrév és Tihanyrév között! Előző

Hétfő reggeltől újra járnak a balatoni kompok Szántódrév és Tihanyrév között!

Véget ért a Budapest Boat Show Következő

Véget ért a Budapest Boat Show