Siófok  11.6  •  4.7 kn       

Keszthely  6.9  •  2 kn       

Balatonfüred  11.3  •  3.9 kn       

Balatonboglár  11.6  •  6.4 kn       

Orfű  •  3 kn       

Velencei-tó  6.6  •  3.6 kn       

Tiszafüred  8.2  •  9.4 kn       

Mályi-tó  5.6  •  7.8 kn       

2024. március 29., péntek

Ilyen volt az idei ópés edzőtábor

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Optimist Osztályszövetség edzőtábora Portorozban

Ilyen volt az idei ópés edzőtábor

….és az megvan, hogy melyik a legédesebb kor? Hát a cukor.

Véget ért az Optimist Osztályszövetség edzőtábora Portorozban. Összesen 67 ópés és 13 edző részvételével zajlott az esemény, de nem szabad megfeledkeznünk a 70 fős szülői különítményről sem. Az esemény 5 napos volt, melynek első négy napján csoportos foglalkozások voltak, délutánonként pedig futamokat rendeztünk. Az utolsó nap csak futamok voltak.

Teljes városfoglalást hajtottunk végre, melyben 5 nap alatt biztos, hogy magyarul beszéltek a legtöbbet a környéken. A teljes hazai (150 fős) különítmény a Hotel Bernardinban szállt meg, amely kiváló választás volt, mert innen 3 perc alatt gyalog elérhető a klub, ahol vitorláztunk. Abban is biztos vagyok, hogy a Hotel stábjának egy része masszív B6 Vitamin kúrán erősíti az idegrendszerét a napokban.

Az általános menetrend a következő volt. Reggel a nagyteremben egy előadást láthattak az érdeklődök, majd csoportonkénti beosztás következett. Az egyes csoportokban a gyerekek az éves ranglista alapján kerültek besorolásra. Az edzők folyamatosan rotálódtak az egyes csoportok élén. Az edzőtábor végére szinte mindenki volt mindenkivel.

Az edzőtábor fókuszában a feladatok álltak. Azt próbáltuk összehangolni, hogy mely csoportnak mik a tipikus hibái, melynek fejlesztésével nagyságrenddel javulhat a versenyeredmény.

Végül minden nap tudtunk vitorlázni, de az egész edzőtábor alapvetően kis szeles volt. Cserébe rövidnadrág, trikó összeállításban töltöttük a napokat. Talán felhőcske is csak az utolsó nap volt.

Azért tartom az év legfontosabb eseményének a szlovén turnét, mert itt végre mindenki felszabadulhat. A tavaszi időszakban a válogató versenyek okozzák az izgalmat, a nyári szezonban a magyar ranglista mellett a kontinensviadalokra fókuszálódik a figyelem, de itt mindenki kicsit ellazul és a vitorlázás mellett van lehetőség egy kicsit tovább ébren maradni és játszani. Jó lehetőség edzőknek és gyerekeknek egyaránt, hogy közelebb kerüljenek egymáshoz, és olyan szempontok is előkerülnek, amelyekre az éves versenyzés mellett nem mindig van lehetőség. Végül sokat nevettünk és játszottunk.

A gyerekek, legkedvesebb programjai a túszozás és a gördeszkázás volt. Utóbbiban több szülő is próbára tette tudását. Véleményem szerint a szülői gördeszkaversenyt Ralovich Gábor ópé szövi elnök nyerte, de mindenképp különdíjban részesíteném Fodor Attilát is. Az idei évben egy igazi különlegesség is előkerült. A vacsorákat egy elsőre megmászhatatlannak tűnő falra felfutással öblítettük le. A feladat az volt, hogy egy kis rákészülés után max gázzal nekirohant az ember az alig ferde falnak és aki ügyes volt az a  tetején elkapta a peremet. Meg nem erősített hírek szerint néhány edző és szülő éjszakánként is kijárt ide edzeni, hogy tökéletesítse a falrafutás technikáját.

Vasárnap este egy hatalmas buli volt, mely után néhány szülő azonnal konstatálta, hogy a gyerekek már most jobban buliznak, mint Ők :)

Az esti programok szervezésében nagyon köszönöm a segítséget : Zsófinak, Lucának, Szendének, Déninek, Csabának és persze DJ Bencének.

Az edzőtábor alatt összesen 5 futamot rendeztünk, melyből egy ejtővel hirdettünk eredményt három kategóriában. Az összetett versenyt Szabó Roni nyerte.

Az Optimist Osztályszövetség felajánlása alapján minden kategória díjazottja egy vásárlási utalványt nyert, melyet Optimist kellékekre használhatnak fel a versenyzők a Hodács manufaktúrában. Az utalványok értéke a következőképpen alakul:

  1. helyezett 12.000 Ft.
  2. helyezett 8.000 Ft.
  3. helyezett 6.000 Ft.

Szeretném megköszönni minden kedves résztvevőnek, hogy eljöttek. Az edzőknek a segítséget, szülőknek a támogatást. Külön örülök, hogy új fiatal edzők is részt vettek. Zsófi, Luca, Orsi és Zuzu személyében.

Külön szeretném megköszönni az Optimist Osztályszövetségnek és a benne dolgozóknak a segítséget és szervezést. Szalontai Bencének a kommunikációt, és szállásügyeket , Ralovich Gábornak a fotókat valamint Török Petinek a magas színvonalú előadást és edzésmunkát.

Köszönöm az előadóknak, Petinek, Laci bácsinak és Lucának.

Köszönjük a Magyar Vitorlás Szövetségnek, hogy az éves költségvetésünk évről évre gyarapszik, és hogy a magyar ópésokra kiemelt figyelmet szán.

Remélem mindenki olyan jól érezte magát, mint én..

Jövőre találkozunk. Akkor már olyan sokan leszünk, hogy végre leszakítjuk a stéget a csoportképen.

Brencsán Dávid - vezetőedző

Az edzőtábor előadásai:

  • Brencsán Dávid. Erősségek - Gyengeségek. Hogyan lehet kiszűrni, hogy mit kell fejleszteni.
    Nincs önbizalom bizalom nélkül és Nincs siker alázat nélkül
  • Török Péter - A leghasznosabb feladatok, melyek azonnal versenyeredménnyé konvertálhatók.
    Ha nekivágsz a magasságnak, mindig csak oda nézz, ahová a lábaddal lépni akarsz.
  • Czégai László- Meteorológia , Felhők mintázata, Nap, hold gyűrűjének vizsgálata és a szamár szerepe az időjóslásban.
  • Michaletzky Luca (Szülőknek, edzőknek) - Pszichológia szerepe a vitorlázásban. Hogyan tud a gyerek - edző - szülő háromszög a leghatékonyabban működni.
    Nem állíthatod meg a hullámokat, de megtanulhatsz szörfözni

Versenyeredmények:

Ifi:

  1. Szabó Roni Oszkár
  2. Jeney Máté
  3. Verebély Nándor

Serdülő:

  1. Borda Levente
  2. Nagy Bendegúz
  3. Tóth Attila

Lányok:

  1. Litkey Janka
  2. Fehér Boróka
  3. Kis- Szölgyémi Luca
OKJ VITORLÁS SPORTEDZŐ KÉPZÉS Előző

OKJ VITORLÁS SPORTEDZŐ KÉPZÉS

X. El-Yacht Dér Kupa eredmények Következő

X. El-Yacht Dér Kupa eredmények