Siófok  36.1  •  6.1 kn       

Keszthely  33.9  •  8 kn       

Balatonfüred  35.8  •  3.8 kn       

Balatonboglár  34.1  •  5.7 kn       

Orfű  36  •  8 kn       

Velencei-tó  29.5  •  13.3 kn       

Tiszafüred  38.9  •  8.4 kn       

Mályi-tó  36  •  4.5 kn       

2024. július 16., kedd

Idén is több száz gyermek arcára csalt mosolyt ajándék hajózással a BAHART

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Maradandó élmények, közösségépítés, felelős vállalat!

Idén is több száz gyermek arcára csalt mosolyt ajándék hajózással a BAHART

Az idei hajózási szezon sem múlhatott el mosolygó, csillogó szemű, a Balatont először csodáló gyermekek zsivaja nélkül a Balatoni Hajózási Zrt. kikötőiben és hajóin. A Társaság, mint a Balaton régió felelős szolgáltatója igyekszik a lehetőségeihez mérten támogatni, segíteni a Balatonhoz eljutó rászorulók kikapcsolódását és maradandó emléket adni a hajózási élményekkel.

„A Balatoni Hajózási Zrt. társadalmi felelősségvállalásának célja olyan átfogó értékteremtés, amely egyaránt szolgálja a tulajdonosok, a vállalati működés különböző érintettjei és a társadalom egészének a javát.  Kiemelt fontosságúnak tartjuk a társadalmi szerepvállalást, a régióban folyó oktatási-, kulturális-, egészségügyi- és sporttevékenységek támogatását, az aktív részvételt a helyi társadalmi csoportok életében és felelősen kívánunk hozzájárulni környezetünk és lakóhelyünk értékeinek megóvásához.” – emelte ki Kollár József a BAHART vezérigazgatója.

Az idei évben is számos gyermek és felnőtt csoportnak adott lehetőséget a BAHART, hogy kedvezményesen hajózhassanak a magyar tengeren.

„Vendégül láthattuk az idei 170. hajózási szezonban a Balaton körüli 22 kikötőnkben többek között a Down Alapítvány, az Élmény Tár Tanoda, a fonyódi Erzsébet Tábor, a Hétcsoda Élménytábor, a SZOSZAK Szent Márton Támogató Szolgálat, az Alig-Vár Jótékonysági Gyermektábor és még számos szervezet, intézmény diákjait és gondozottjait, akik elégedett mosolya büszkeséggel tölt el minket és megerősít bennünket a mindennapi munkánkban.” – tette hozzá Szabó Zsolt személyhajózási üzletágvezető. 

„A Hétcsoda Élménytábor kis lakói és az önkéntesek nevében is sok szeretettel köszönjük mindnyájatoknak a kedves vendégszeretetet a hajón, a csodás élményt! Köszönjük, hogy idén is számíthattunk Rátok, az éjjeli zenés hajózás minden gyermek számára feledhetetlen élmény volt!”

Török Diána - forrásbővítés országos szakmai vezető

Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatósága

A Balatoni Hajózási Zrt. a társadalmi szerepvállalása jegyében igyekszik szélesebb körben támogatni, segíteni és fejleszteni környezetét, így a sport, egészségügy és művészet területén is.

SPORT:

A Balatoni Hajózási Zrt. segítette a Siófoki Kajak Kenu SE szervezésében zajló Suli Sárkányok gyermek sárkányhajó verseny lebonyolítását a Sió csatornán. Gyermek vitorlás táborokat szervezett a Társaság a BAHART Sport Egyesület keretein belül a nyár folyamán.  A Balaton körüli sport, tánc egyesületek támogatásával és fellépéseikhez alkalom biztosításával hozzájárult a BAHART a térség közösségépítési tevékenységéhez és az egészséges életmódra nevelés népszerűsítéséhez.

EGÉSZSÉG:

A BAHART idén márciusban bocsátotta vízre a felújított Siófok katamaránt, amely a Balaton első akadálymentesített hajójaként fogadja a mozgáskorlátozottakat és kerekesszékeseket is a tavon.

A Társaság jelentős adománnyal támogatta a Nemzeti Regatta Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválján a Paradicsom Klub tevékenységét, akik látássérült gyermekek szabadidős kikapcsolódását segítik. A BAHART regatta 5 alkalmas vitorlásverseny futamain rákból gyógyuló gyermekek vitorlázhattak a Balatonon az Eurakvilo Alapítvánnyal való együttműködés keretében.

A Magyar Vöröskereszttel együttműködve véradást szervezett a Társaság dolgozói körében és nyári rendezvényein, ahol térítésmentesen biztosított szűrővizsgálatokon való részvételt és mobil egészségközpontot az érdeklődőknek.

A BAHART adománygyűjtést kezdeményez a Siófoki Gyermek és Ifjúsági Gondozási Központ részére a BAHART szeptember 17-18-i Balatoni Hajós Fesztiváljának keretében.

KÖRNYEZET:

A Társaság a szolgáltatói tevékenysége során egyre inkább előtérbe helyezi a környezettudatos működést, ennek jegyében több kikötőben, hajón és a siófoki telephelyen is szelektív szemétgyűjtőket helyeztek ki. A dolgozók részére kialakított korszerű kerékpártároló is segíti a környezetbarát közlekedési forma népszerűsítését, valamint kerékpáros hajójárat kijelölésével, őszi kerékpárkedvezménnyel is csábítja a BAHART a tekerni vágyókat. 

MŰVÉSZET:

A jubileumi év alkalmából ingyenesen megtekinthető volt a „170 éves a Balatoni Hajózás” című kiállítás 2 hónapon keresztül a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ galériáján. Művészeti Albumokért Alapítványnak támogatást nyújtott a Társaság a „Ki fejti meg a titkát?” A Balaton magyar költők verseiben és magyar festők képein című könyv kiadásához. Emellett a BAHART díjfelajánlással, hajójegyekkel támogatta a térségi művészeti és iskolai versenyeket.

Timu Emlékverseny Tihanyban Előző

Timu Emlékverseny Tihanyban

Rooster Laser Európa Kupa Következő

Rooster Laser Európa Kupa