Siófok  9.4  •  5.1 kn       

Keszthely  10.8  •  2 kn       

Balatonfüred   •  2.6 kn       

Balatonboglár  9.9  •  7 kn       

Orfű  10  •  6 kn       

Velencei-tó  9.2  •  5.7 kn       

Tiszafüred  12.1  •  9 kn       

Mályi-tó  7.4  •  8.1 kn       

2021. október 22., péntek

Laser Pico és RS Feva Flottabajnokság

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Apu, már versenyen is indultam!

Laser Pico és RS Feva Flottabajnokság

Apu, már versenyen is indultam!

A vitorlázópalánták első versenye: hétvégén Laser Pico és RS Feva Flottabajnokság Alsóörsön

Alsóörs, 2016. augusztus 19. – Olimpiai sikereink bizonyítják: jó úton halad a magyar utánpótlás-nevelés a vitorlázásban. Ennek egyik lényeges eleme, hogy biztosítsuk a folyamatos átmenetet a vitorlázást tanuló gyerekek számára a sportággal történő ismerkedést szolgáló nyári táborok és a vitorlás versenyzés között. Ezért is karolta fel a Magyar Vitorlás Szövetség a tipikusan utánpótlás-nevelést szolgáló hajók immár rendszeresen megrendezett nyár végi versenyét, a Laser Pico és RS Feva Flottabajnokságot, amelyre immár harmadszor kerül sor Alsóörsön.

A versenyt ezúttal is a Vitorlázó Gyermekekért Egyesület (VGYE) rendezi, amely ezúttal az idén megnyílt Alsóörsi Marinában talált partnert. „Köszönjük a kikötőnek, amely befogadott bennünket, és bázist nyújt a várt 13-15 RS Fevának és 16-18 Laser Picónak" – mondta a VGYE vezetője, a rendezvény főszervezője Náray Richárd.

Első alkalommal került sor a verseny előtt közös, öt napos edzőtáborra, amelyen öt klub is részt vett. A versenyre a rendező VGYE egységei mellett a BYC-ből, a Balatonmáriafürdői Vitorlás Sportiskolából, a Körte SE-től, a Kerekedtől, a TVSK-tól és az ELMÜ-től várnak hajókat, így összesen közel ötven gyerek szállhat vízre az augusztus 20-ai hétvégén.

Az esemény a pénteki regisztráció után szombaton közös reggelivel kezdődik, majd 10.00 órától tervezik a gyors, pörgős futamokat. A résztvevők jelentős része néhány vitorlás táboron vett csak részt, és még sohasem vagy csak néhány alkalommal indult versenyen. Ezért péntek este szabályismereti előadás is lesz, s vízi bíráskodás szolgálja a problémás esetek gyors eldöntését. Az egyre népszerűbb kétszemélyes hajóosztály, az RS Feva hajói illetve más RS típusok is kipróbálhatók szombat-vasárnap az RS Sailing jóvoltából. amely tesztelést szervez a kikötőben. Szombat este Crew Party illetve Igali Csilla versenyvezető főztje várja az éhes gyerekeket a parton, a díjkiosztóra pedig a vasárnapi futamok után kerül sor.  

Mindezt elsősorban a szervezők önzetlen munkája és a támogatók tették lehetővé, akik ezért mindenképpen említést érdemelnek. A Magyar Vitorlás Szövetség mellett a rendezvényt segíti a a TVSK és az Alsóörsi Marina, a szervezők jólétéről a Bujdosó Pincészet és a Café Ponyvaregény gondoskodik.  Az esemény további támogatója a veszprémi Császár NIssan és Császár Renault autókereskedés, az RS Sailing, a Café Ponyvaregény, a Piper’s Communication, a SailingBooks.hu és a Live PR.

A versenyt Holczhauser András, az MVSz főtitkára nyitja meg.

További információk és dokumentumok a vgye honlapján és a Facebookon találhatók.

www.vgye.hu

Náray Richárd, e-mail: office@vgye.hu

tel: (20) 973 1633

A technika változhat, az öltözék nem Előző

A technika változhat, az öltözék nem

Ötvenes cirkáló flottabajnokság Következő

Ötvenes cirkáló flottabajnokság