Siófok  13.9  •  5.9 kn       

Keszthely  13.9  •  6 kn       

Balatonfüred  14.1  •  7 kn       

Balatonboglár  14.4  •  4.4 kn       

Orfű  14  •  7 kn       

Velencei-tó  15.1  •  9.8 kn       

Tiszafüred  9.4  •  6.8 kn       

Mályi-tó  10.9  •  4 kn       

2023. március 26., vasárnap

Több mint 1400 gyerek vett részt a vitorlás nyílt napon

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Sikeres volt idén is a Go Boating, a vitorlás nyílt nap. A Magyar Vitorlás Szövetség a Magyar Olimpiai Bizottság szakmai támogatásával, a Balatonon, Fertő-tavon, Velencei-tavon és az Orfűi-tavon, ...

Több mint 1400 gyerek vett részt a vitorlás nyílt napon

... 17 vitorlás egyesület részvételével szervezte meg az eseményt.

A szövetség vitorlás iskolái, valamint a résztvevő utánpótlás-nevelő egyesületek, a környék iskoláiból meghívták a vitorlázás iránt érdeklődő 9-14 éves fiúkat és lányokat, hogy bemutassák nekik sportágat, egyéb játékos programok kíséretében. A Magyar Vitorlás Szövetség, amely nemcsak az élsport, hanem a szabadidősport és az utánpótlásnevelés letéteményese is, szívesen támogat minden olyan akciót, amely arra irányul, hogy a gyermekek megismerjék sportágunkat.

A június 9-i nyílt nap remek alkalom volt arra, hogy a 8-14 éves gyerekek megismerkedjenek a vitorlázással, és azokkal a vitorlás klubokkal, iskolákkal, ahol lakóhelyükhöz közel elsajátíthatják ennek a gyönyörű, és egyre népszerűbb sportágnak az alapjait. Idén 15 helyszínen 32 iskolából érkezett 1407 gyerek (8-18 évesek) ismerkedett a vitorlás sporttal.

A gyerekek olyan vitorlázókkal találkozhattak az eseményen, akik hasonlóan fiatalon ismerkedtek meg a sportággal, és eljutottak egy olimpiára. Így beszélgethettek többek között Litkey Farkassal, Németh Enikővel, Czégai Péterrel és Székely Antallal.

Összefoglaló a Go Boatingról: https://youtu.be/TQvoVZWlE4I

Soltész - Paks Kupa 2016 Előző

Soltész - Paks Kupa 2016

Tramontana-Sennebogen Kupa Következő

Tramontana-Sennebogen Kupa