Siófok  5.5  •  10.8 kn       

Keszthely  3.9  •  6 kn       

Balatonfüred  5.2  •  1.7 kn       

Balatonboglár  5.3  •  10.1 kn       

Orfű  •  8 kn       

Velencei-tó  5.2  •  6.7 kn       

Tiszafüred  6.6  •  10 kn       

Mályi-tó  6.9  •  6.9 kn       

2024. április 18., csütörtök

Hírek a hídról

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Újra indul a "Hírek a hídról" sorozat, amelyben havonta összefoglalóan beszámolunk az MVSz-ben zajló tevékenységekről, eseményekről.

Hírek a hídról

Tisztelt Sporttársak!

Az időjárás mintha megérezte volna, hogy a Budapest Boat Show egyben a szezon kezdetét, a megújulást is jelzi – soraimat most, február végén gyönyörű napsütésben írom. Ilyenkor már valamennyien legszívesebben újra a vízen lennénk, s a vízre szálláshoz, a szezonkezdéshez szeretnék Nektek néhány hasznos információval szolgálni.

Örülök, hogy sok tagunkkal a kiállításon is tudtam néhány szót váltani, amely önmagában is hozott néhány fontos újdonságot. A Magyar Vitorlás Szövetség nevében együttműködési megállapodást kötöttünk a Hajóipari Vállalkozók Egyletével. Az ünnepélyes aláírás reményeink szerint komoly előnyöket hordoz mind vitorlázó tagjaink, mind pedig az egyletbe tömörült gyártók és kereskedők részére. 

Ugyancsak szignó került egy olyan szerződésre is, amelynek létrejöttét közel egy éve szorgalmaztuk. Az MVSz mint a Kékszalag letéteményese aláírt egy keretmegállapodást a Genfi-tavi Bol d'Or Mirabaud és a Garda-tavi Centomiglia rendezőivel arról, hogy Európa három legnagyobb tókerülő versenyén közös kommunikációval és promócióval segítjük a részvevők létszámának növelését, a vitorlás turizmus élénkítését.

Most pedig néhány praktikus tudnivaló azoknak, akik az adminisztratív teendők területén is szeretnék a lehető legjobban előkészíteni versenyévadjukat. Érdemes korán ébredni, hiszen így megkímélhetjük magunkat az utolsó percekben történő kapkodástól. 

A VIHAR rendszer a tavaly már megismert módon a legfontosabb adatbázisunk, fejlesztése jól halad. A versenyrendezők 2016-ban már csak azoknak a jelentkezését fogadhatják el a versenyeinkre, akiknek a dokumentumai a rendszerben rendelkezésre állnak. Ezért javasoljuk, hogy minél előbb töltsétek fel a versenyzői engedélykéréseiteket, illetve ellenőrizzétek hajóitok adatait is (például azt, hogy nem járt-e le a hajótok műszaki vizsgája).

Kössétek meg időben a felelősségbiztosításotokat, erre kiváló lehetőséget nyújt együttműködő partnerünk a Generali, amely az Eurorisk cégen keresztül a legtöbb hajó számára alkalmas biztosítási kötvényeket dolgozott ki. Részletes információt itt találtok: http://www.hunsail.hu/hu/hirek/altalanos/hajobiztositas:-iden-is-generali-biztosito---eurorisk

Ne feledkezzetek meg a sportorvosi vizsgálatról sem, jelentkezzetek rá időben! Az Országos Sportegészségügyi Intézet OSEI) adatbázisába minden sportorvosi vizsgálat eredménye bekerül –  s ezekről a sportági szakszövetségek is tájékoztatást kapnak. Tavaly felmerültek kétségek néhány sportorvosi engedély hitelességével kapcsolatban – idén már csak azokat fogjuk tudni hitelesnek elfogadni, amelyek az OSEI adatbázisban is megtalálhatók lesznek.

Aki versenyrendezői/szervezői oldalon szeretne többet megtudni a VIHAR rendszer adminisztrációjáról és használatáról, azok számára ajánljuk, hogy vegyen részt továbbképzésünkön, amelyet 2016. február 25-én a Magyar Sport Házában a IV. emeleti nagy tárgyalóban tartunk. Jelentkezés Fluck Rékánál a fluck@hunsail.hu e-mail címen.

Néhány hír még házunk tájáról. Nagyon népszerűek voltak téli előadásaink, amelyekből kettő még hátravan, érdemes rájuk eljönni. Március 16-án 18.00 órától Litkey Farkas a bőszeles taktikáról és a túraverseny-stratégiáról beszél majd, április 13-án pedig Fluck Bence és Böröcz Bence ad praktikus tanácsokat versenybíróknak és -rendezőknek. Jelentkezés itt: 

https://docs.google.com/forms/d/1LbEU_u9MO7pWjN59V1c7dMAn02OkZ-AMDgOy_Zpuupo/viewform?c=0&w=1

Végezetül engedjétek meg, hogy büszkén jelenthessem be, hogy a World Sailing képzéseinek sorában a NOB támogatásával idén újabb oktatást tarthatunk a Balatonon. Ezúttal Balatonföldvárra és Balatonfüredre várjuk majd a vitorlás edzőket és oktatókat, akik két „technical training”-en fejleszthetik majd tovább tudásukat. A részleteket idejében közzétesszük.

Mindenkinek jó munkát kívánok a hajók tavaszi rendbetételéhez, és remélem, hogy hamarosan a vízen is találkozunk!

Sporttársi üdvözlettel

Holczhauser András
főtitkár

Hagyományteremtő vitorlásverseny és családi fesztivál a Balatonon Előző

Hagyományteremtő vitorlásverseny és családi fesztivál a Balatonon

A világ legnagyobb aquaparkját húzhatják fel a Balatonon? Következő

A világ legnagyobb aquaparkját húzhatják fel a Balatonon?