Siófok  13.8  •  21.1 kn       

Keszthely  12.9  •  19 kn       

Balatonfüred  13.5  •  19.7 kn       

Balatonboglár  13.8  •  20.4 kn       

Orfű  13  •  13 kn       

Velencei-tó  13.6  •  18.9 kn       

Tiszafüred  11.7  •  15.4 kn       

Mályi-tó  13.1  •  11.6 kn       

2024. március 28., csütörtök

Magyarország újdonsült nemzetközi versenybírója

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A Nemzetközi Vitorlás Szövetség mindig az éves konferenciáján dönt a nemzetközi tisztségviselők kinevezéséről vagy minősítésük meghosszabbításáról.

Magyarország újdonsült nemzetközi versenybírója

Az idei konferencia még javában zajlik a kínai Sanyában, ám miután a Tisztségviselők Bizottsága a program szerint tegnap ülésezett, az idei lista már publikus. Tavaly Fluck Bence szerepelt rajta, mint új nemzetközi versenyrendező, de ezúttal is van hazai szereplő, hiszen Beliczay Márton kinevezésével az ő első nemzetközi versenybírói minősítési periódusa is megkezdődik, amihez szívből gratulálok!

Pályázatát a sikeres írásbeli vizsgát követően olyan neves nemzetközi eseményeken való közreműködéssel erősítette meg, mint a pálmai Trofeo Princesa Sofía, a medembliki Delta Lloyd Regatta vagy a 2014. évi portugáliai ISAF Ifjúsági Világbajnokság. Más nemzetközi versenyeken kívül hazai vizeken is gyakran találkozunk vele különböző eseményeken. Azután, hogy a szabálykönyv legutóbbi magyar fordításában is aktív szerepet vállalt, bekapcsolódott a versenyzők és tisztségviselők oktatásának folyamatába is. Együtt fordítottuk le a Play the rules! című animációs játékot is magyarra, valamint 2015 tavaszától a Versenybíró Bizottság tagjaként is segíti a hazai kollégák munkáját.

Fontos újabb mérföldköve ez a magyar vitorlázásnak, hiszen kicsi, tengerpart nélküli országként hosszú kihagyás után, az elmúlt pár évben jelentősen sikerült felzárkóznunk más országokhoz a nemzetközi minősítésű tisztségviselőink számát és felkészültségét tekintve. A hazai sportág eredményességéhez ugyanis meggyőződésem, hogy közvetetten a kitartó önkéntes munkájukkal ilyen célt elérő szakemberek is nagymértékben hozzájárulnak. A hazai versenyeken és oktatási rendszerben való közreműködésük elősegíti a versenyzők és edzőik felkészülését a kiemelt nemzetközi versenyekre, külföldi eseményeken munkájukkal pedig az országot képviselik, és az ott nyújtott teljesítményük alapján is mérik Magyarország sikerességét, amikor nemzetközi események rendezésére pályázunk.

Marcival kiegészülve pillanatnyilag így hárman vagyunk nemzetközi versenybírók Regényi Zsolttal és velem együtt. Versenyrendezőként Fluck Bencével találkozunk az adatbázisban, felmérőként pedig Csernussi Gábor (J/24 és 470) és Hegymegi László (Soling és RC 44) bír nemzetközi minősítéssel. 

Böröcz Bence (forrás: Sailing.hu)

Verőfényes napsütésben búcsúztunk a Balatontól Előző

Verőfényes napsütésben búcsúztunk a Balatontól

2017-ben Balatonföldváron lesz a Finndingi-világbajnokság Következő

2017-ben Balatonföldváron lesz a Finndingi-világbajnokság