Siófok  18.9  •  1.7 kn       

Keszthely  13.9  •  0 kn       

Balatonfüred  18.5  •  3.5 kn       

Balatonboglár  18.9  •  1.3 kn       

Orfű  16  •  0 kn       

Velencei-tó  21.4  •  2.6 kn       

Tiszafüred  17.5  •  3.6 kn       

Mályi-tó  17.1  •  0.2 kn       

2023. június 02., péntek

Tengeri bajnokság alig másfél hónap múlva

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A Balatonon most zajló nagyhajós bajnokságok sorába tartozik az évek óta jó szeles, színvonalas verseny ragyogó környezetben a tengeri bajnokság, amelyre idén október 10-17. között tizenegyedik alkalommal kerül sor az Adrián.

Tengeri bajnokság alig másfél hónap múlva

Ha a gyengeszeles Nagyhajós Bajnokságon egyik –másik csapatban felgyülemlett némi vágyakozás a kifújt és frissebb szelekben való jóízű versenyzésre, még időben benevezhetnek az október 10-én rajtóló tengeri bajnokságra!

Idén tizenegyedik alkalommal kerül megrendezésre az Adrián a Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság, amelyen egyforma charterhajókkal versenyeznek a résztvevők.

Tavaly nagyszerűen bevált, így idén is Primosten, a Marina Kremik lesz az egyhetes verseny kiindulópontja, a hajótípus pedig a 2013-as építésű egységekből álló Salona 38-as.

A bajnokság lebonyolítója az MVSz megbízásából idén is – immár negyedik éve – az adriai, sőt bármilyen tengeri vitorlás programok egyik legavatottabb szervezője, a Molnár Csaba vezette, 1997 óta a vitorlázókat megbízhatóan kiszolgáló Sail-ing Kft. A versenypályák kijelölésért, az adott napi lehetőségekhez igazításáért ezúttal is Ruják István felel.

Biztos, hogy megtörik egy sorozat, mert Pallay Tibor nem vesz részt a versenyen, de nem biztos, hogy ettől a DAK SailingTeam nem szerzi meg zsinórban negyedik bajnoki címét, mert idén is nagyszerű versenyző kormányozza a hajót. Ezúttal Gyenes Ákos áll a kormánykerék mögött.

De ott lesznek többen is a mondhatni szokásos kemény ellenfelek közül, például a rendre dobogós helyen végző Czap Zoltán, aki idén ismét 11M OD magyar bajnok lett a héten, vagy a tavaszi Sail-ing Business Cup győztese a Q-Pharma csapat Beliczay Márton vezetésével.

Vannak még szabad hajók, lehet, sőt érdemes benevezni, mert nincs ehhez a versenyhez hasonló az őszi versenynaptárban. A gyönyörű adriai szigetvilágot bejárva versenyezni az őszi napsütéses jó szelekben, amikor a tengeren már nincs fülledt meleg, se kellemetlen hideg, és a megnyugtató kék szín mindent ragogva ural.

 Nevezni a verseny honlapján található kapcsolaton, az office@sail-ing.hu e-mail címen lehet, vagy személyesen a Sail-ing Kft. irodájában (2040 Budaörs, Mátra utca 18/a.).

Információ kapható a +36 30 397 2919 telefonszámon, vagy Rujitól +36 30 977 9066. 

Letöltés:
Versenykiiras_XI._MTNB_2015_oktober_10-17.pdf

2-2 futammal érvényesek a versenyek Előző

2-2 futammal érvényesek a versenyek

20. Balatoni Hajókiállítás szeptember 4-6. – Teltház Következő

20. Balatoni Hajókiállítás szeptember 4-6. – Teltház