Siófok  19  •  2.6 kn       

Keszthely  14.9  •  3 kn       

Balatonfüred  18.7  •  3 kn       

Balatonboglár  15.1  •  2.3 kn       

Orfű  19  •  4 kn       

Velencei-tó  18.7  •  5.4 kn       

Tiszafüred  19  •  6.3 kn       

Mályi-tó  18.7  •  4.4 kn       

2023. szeptember 27., szerda

Közepes szél és napsütés várható a Kékszalagra

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Egy gyenge hidegfront nyomán jó szélre számíthatnak a 47. Kékszalag ÁRKÁD Nagydíj résztvevői. Az északkeleti szél kitarthat a verseny egész tartamára.

Közepes szél és napsütés várható a Kékszalagra

A szerdai Kékpántlikán még jó eséllyel gyenge, változó irányú szél várható, amelynek a maximuma legfeljebb tíz csomó lesz. A csütörtöki 9 órás rajt időpontjában azonban a jelenlegi számítások alapján egy, a Kárpátoktól keletre elvonuló gyenge hidegfront befolyásolja az időjárást, amelynek néhány hulláma várhatóan érinti a Balaton térségét és megélénkülő, 12-15 csomós, északkeleti-keleti irányú szelet okoz.

A szél a délutáni óráktól fokozatosan mérséklődik és iránya egyre inkább északkeletire, keletire változik. Az éjszaka folyamán ismét megélénkül a Balaton tengelyében fújó élénk  keleties irányú szél, amely a nyugati medencében, Szigliget-Balatonmária térségében fog fújni leginkább. A szél pénteken is kitarthat, így a lassúbb hajókkal indulóknak sem kell attól tartani, hogy nem teljesítik a 48 órás limitidőt.

A vízen a 25-27 fokos hőmérséklet jó vitorlázóidőt ígér, ám az erős UV sugárzás miatt nagyon fontos, hogy a versenyzők ügyeljenek bőrük védelmére. 

A verseny előtt és alatt a Magyar Vitorlás Szövetség partnere, az Országos Meteorológiai Szolgálat folyamatosan frissíti a versenyre vonatkozó előrejelzését, amely megtalálható a http://www.met.hu/idojaras/balaton/kekszalag/ webhelyen. 

Safram: esélyes érkezett Svájcból Előző

Safram: esélyes érkezett Svájcból

Új lendületet vesz a legnagyobb vízi hajókiállítás! Következő

Új lendületet vesz a legnagyobb vízi hajókiállítás!