Siófok  18.3  •  7.6 kn       

Keszthely  18.9  •  9 kn       

Balatonfüred  18  •  2.6 kn       

Balatonboglár  18.3  •  8.4 kn       

Orfű  16  •  6 kn       

Velencei-tó  19.9  •  9.2 kn       

Tiszafüred  19  •  6.3 kn       

Mályi-tó  17.3  •  6 kn       

2024. június 13., csütörtök

A szólóvitorlázás élvonala is rajthoz állt a Go West! Kupán

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

2015. június 12-én, pénteken került megrendezésre a Go West! Kupa, Tihany – Keszthely négykezes vitorlásverseny a Flaar szervezésében.

A szólóvitorlázás élvonala is rajthoz állt a Go West! Kupán

24 hajó sorakozott fel a Tihany The előtt elhelyezett rajtvonalon. A versenyt 8méteres Open és Yardstick osztályokban hirdették meg a szervezők. Az indulók között igazi nagyágyúk is felsorakoztak, ott volt a Nelson, Flaar 8mPro hajója, a Narvál – P26, 3 db Code8, Flaar 26. Ezen túl - a teljesség igénye nélkül - Nautic-ok (330,311,220), Melges24, X35, 8m/11mOD, Scholtz32, Elan310…stb. színesítették a mezőnyt.

Szerencsés szél kísérte szinte végig a mezőnyt, reggel 9 órakor egyenletes 8-10 csomó körüli keletivel indult el a mezőny, a rajt után rendre felhúzva a hátszeles vitorlákat. Ezt követően egy-egy kivétellel, Lelléig a déli partot húzta mindenki. Szemes magasságában a Nelson már tetemes több mint 2 km-es előnyre tett szert a többiekkel szemben. Miközben a szél is erősödött kicsit és déliesre fordult, Fonyódnál a teljes mezőny megindult a tóközép és az északi part irányába. Kivéve Varga Lajost és Varró Gábort a Nelsonnal. Míg a többiek kicsit kitérve a szigligeti öbölbe, északról fordultak a keszthelyi befutóra, addig a Nelson Máriafürdő magasságában, belőve a bóját 2 km-el versenytársai előtt egyenesen bevágtatott a célba. Másodikként a Narvállal érkezett meg, Fináczy Péter és Hajdú Balázs, a harmadik helyen pedig az Innov8 futott be Fazekas Gábor és Gyapjas Balázs legénységgel.

Valóban jó és szerencsés szél kísérte végig a mezőnyt. A táv és a tó közepén kisebb kihagyásokkal ugyan, de végig egyenletes először keleti majd déli, erősödő 10-12 csomós szélben vitorláztak a 4kezes versenyzői Tihanyból Keszthelyre.

A szervezők örömmel konstatálták, hogy ötletük, miszerint igény lehet a Balatonon a 4 kezes versenyekre, beigazolódni látszik. Tapasztalt vitorlázóink keresik a kihívásokat, a fejlődés lehetőségét. A mezőnyből többen is beneveztek a másnapi Keszthely-Kenese szólóra, így a Go West! remek bemelegítés, edzés volt mindannyiuk számára.

Nem ez volt az idei év egyetlen 4 kezes versenye a Flaar szervezésében. Felkészülésként a TBS Nagydíjra, az előtt 1 héttel szeptember 19-én kerül megrendezésre a Flaar Kupa, keleti medence kerülő 4 kezes.

A helyezések 8méteres Open kategóriában, és összevont Yardstick kategóriában kerültek kihirdetésre.

8 méteres Open

1.

Varga Lajos

Varró Gábor

Nelson

Flaar 8M pro

2.

Hajdú Balázs

Fináczy Péter

Narvál

P26

3.

Fazekas Gábor

Gyapjas Balázs

Innov8

Code8

Yardstick

1.

Szöllősi Zoltán

Szlávik Balázs

Beer-ci

Dixie 32 módosított

2.

Varga Huba

Rózsavögyi Gábor

Helena

Scholtz 32

3.

Szabó Ádám

Simó Béla

Afrodité

Egyedi

A részletes eredmények a Itt olvashatók:
http://flaar.eu/index.php/magyar/esemenyek/go-west-kupa/

A versenyt a Snewisport közvetítette. Az útvonal visszanézhető:
http://www.snewirace.com/gps/desktop/map.html?regatta_id=218

Köszönet a verseny vezetőjének Beliczay Péternek, a Tihany THE-nek és a Keszthely Poenix Marina-nak, a szervezésben nyújtott segítségért, Szekeres Lászlónak a motoros kíséretért és Cserta Gábornak a csodás fényképekért.

A pontvadászat folytatódik! Előző

A pontvadászat folytatódik!

Felkerült a Horváth Boldizsár emlékverseny kiírása Következő

Felkerült a Horváth Boldizsár emlékverseny kiírása