Siófok  8.3  •  9.4 kn       

Keszthely  7.9  •  2 kn       

Balatonfüred  •  3.5 kn       

Balatonboglár  8.1  •  8.5 kn       

Orfű  •  12 kn       

Velencei-tó  7.8  •  10.5 kn       

Tiszafüred  8.9  •  7.7 kn       

Mályi-tó  6.8  •  4.6 kn       

2024. április 19., péntek

Kétnapos pályaverseny a lelkesebbeknek

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A Compass Regatta Hétvége hosszabb programját a Fritz Segel Tour és a Bavaria 32 osztályregatta töltötte meg tartalommal. Ezek a versenyek nem értek véget szombaton, vasárnap folytatódtak az izgalmak.

Kétnapos pályaverseny a lelkesebbeknek

A szombati versenynapon sem lehetett panasz a szélre, de ez vasárnap még jobban érvényesült. Stabilan fújt Akali felől mindkét versenynapon. Két nap alatt 4 futam, azonos körülmények között, ennél kívánni sem lehet jobbat.

A német vitorlagyártó évek óta rendez versenyt a Balatonon. Évről évre több azoknak a hajóknak a száma, akik Fritz Segel vitorlákkal versenyeznek. Magas minőségű termékekről lévén szó a vevők elégedettek és szívesen tesznek eleget a gyártó meghívásának, örömmel jönnek versenyezni a Fritz Segel Tour-ra, ami ebben a szezonban Lellén a BL Bavaria Yachtclubban került megrendezésre. Aki eljött, nem bánta meg, jó színvonalú, igényes versenyt rendeztek számára a Compass Regatta Hétvége keretei között.

Az elmúlt hétvégén a BAV32 flotta is rajthoz állt, a flotta ranglistaversenyt hirdetett a kétnapos pályaversenyen. A Bavaria 32 nem egy kifejezett versenyhajó, de legalább egyformák a versenytársak, szervezett az osztály és lelkesek a csapatok. Tulajdonképpen jobb versenyt produkál, mint néhány OD féleségnek titulált flotta küzdelme. Mindenki egyformán lassú, de pont ez hozza meg az egymás közötti versenyzés élményét. Az igazi persze az lesz, ha majd mindenki jó vitorlával megy és kikopnak az osztályból a betekerhető grószok. A flottában Fritz és Quantum „vitorlaháború” van. Nem könnyű választani, mert mindkét gyártó gyönyörű és kifogástalan vitorlát gyárt a Bavaria 32-re is. A BAV32 versenyt most Fritz vitorlás Bavaria nyerte, de pikáns volt a Fritz Segel versenyén dobogón látni a Quantumos csapatot, persze ennek a fordítottja is megtörténhet a J24 Pénteki Regattákon, ami a Quantum versenye. Ettől szép ez az egész és ettől halad előre a világ és annak vitorlázással érintett része.

Katamarán Suli Balatonfüreden Előző

Katamarán Suli Balatonfüreden

Pénteken Go West! Kupa Következő

Pénteken Go West! Kupa