Siófok  18.3  •  18 kn       

Keszthely  16.9  •  9 kn       

Balatonfüred  18  •  14.8 kn       

Balatonboglár  18.1  •  19 kn       

Orfű  20  •  12 kn       

Velencei-tó  19.5  •  10.9 kn       

Tiszafüred  17.2  •  5.6 kn       

Mályi-tó  16.4  •  4.4 kn       

2024. május 28., kedd

Tökéletes kishajós évadnyitó

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A utánpótlásosztályok szombaton és vasárnap minden tervezett futamát teljesítve fejeződött be a Balatoni Évadnyitó WireCorner Nagydíj.

Tökéletes kishajós évadnyitó

Szomabaton csak az optimisteseknek kellett beérniük 2 futammal, a Laser Radiál és a Laser 4.7-es mezőnyök egyaránt hármat vitorláztak le. 

Vasárnap aztán a szombatinál is tökéletesebb vitorlás nap kerekedett, pazar 15 csomós átlagszélben és gyönyörű napsütésben versenyezhettek a fiatalok. A nagyobbak két futamot teljesítettek, az optimistesek pedig ráadásként bepótolták a szombaton elmaradt menetüket. 

A versenyen 30 Optimist indult, míg a Laser mezőnyök hat-hathajósok voltak. Mindhárom osztályban nagyon szoros versenyek zajlottak. Laser Radiálban és Optimistben is pontazonossággal végzett két hajó az élen. Radiálban a több első hely döntött Csányi Ádám és a Román iából érkezett Andrei Zitti között, míg Optimistben csak a negyedik legjobb futameredmény mutatott különbséget Izsák Botond javára klubtársával Nagy Botonddal szemben. Laser 4.7-ben is csak egyetlen ponttal előzte meg a győztes Bácsai Nagy Domonkos a BYC-es Almási Zsombort és Róka Biankát.

A győztesek:
Laser Radial:  Csányi Ádám - Dinghy Sport Club Hungary Kft.
Laser 4.7: Bácsai Nagy Domonkos - Dinghy Sport Club Hungary Kft.
Optimist ifi: Izsák Botond - Kereked Vitorlás Klub
Optimist serdülő: Orbán Botond Máté - Procelero Sportegyesület

Letöltés:
balatoni kishajos evadnyito vegeredmeny.pdf

Évadnyitó Wirecorner Nagydíj Előző

Évadnyitó Wirecorner Nagydíj

Botrányba fulladt a közgyűlés Következő

Botrányba fulladt a közgyűlés