Siófok  13.8  •  2.2 kn       

Keszthely  12.9  •  2 kn       

Balatonfüred  13.5  •  1.4 kn       

Balatonboglár  13.8  •  2.9 kn       

Orfű  16  •  2 kn       

Velencei-tó  13.8  •  8.5 kn       

Tiszafüred  13.1  •  5.8 kn       

Mályi-tó  12.4  •  2.7 kn       

2024. március 01., péntek

Világversenyek a Balatonon

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Idén is rangos nemzetközi vitorlásversenyeket bonyolítanak le a Balatonon.

Világversenyek a Balatonon

A Magyar Vitorlás Szövetség versenynaptára szerint májusban többek között Csillaghajó District Bajnokságot (Balatonföldvár, május 1-4.), Melges 24 Európa Kupát (Balatonfüred, május 8-10.), ORC Sportboat Európa-bajnokságot (Balatonfüred, május 19-24.) rendeznek.

Augusztus 2. és 7. között 470 Masters Világkupa lesz Tihanyban, és szeptemberre is marad két világverseny. Előbb ugyancsak Tihanyban bonyolítják le a Finn Masters Európa Kupát (szeptember 9-13.), majd Balatonfüred ad otthont a Laser Európa Kupának.

A sportág egyik legnépszerűbb hazai rendezvénye ezúttal is Balatonfüredről rajtol és ugyanoda tér vissza. A Kékszalagot július 2. és 4. között rendezik meg.

A vitorlássport és a Balaton 
A Balaton évek óta egyre több kiemelkedő nemzetközi versenynek ad otthont. Tavaly például a világ legnépszerűbb utánpótlás-hajóosztályában rendezett Optimist Európa-bajnokságra került sor Balatonföldváron, egy évvel korábban pedig a világ legelterjedtebb hajóosztályai, a Laserek több korosztályban és típusban egyszerre rendezett világbajnoksága, a Laser World zajlott Füreden. De szeretik a Balatont a felnőtt versenyzők is, így rendszeresen kerül sor legnagyobb tavunkon a repülőhollandi (FD) hajóosztály világversenyeire, 2015-ben a nemzetközileg nagyon elterjedt J24 Európa-bajnokság lesz a Balatonon, és a rengeteg egykori olimpiai és világbajnokot tömörítő Dragon osztály 2010-es balatonkenesei kontinensbajnoksága után 2018-ban ismét a Balatont választotta egyik legnagyobb megmérettetése helyszínéül. Mindez nemcsak a Magyar Vitorlás Szövetség és a magyar vitorlás sportban dolgozó sok önkéntes segítő munkájának óriási elismerése, hanem komoly segítséget ad a balatoni turizmusnak is. Egy-egy nagy vitorlás versenyen a kísérőkkel együtt több száz, sokszor ezer fő vesz részt, akik néha több héten keresztül is jelentős összegeket költenek el itt.

Budapest Boat Show Újdonság Pályázat - végeredmény Előző

Budapest Boat Show Újdonság Pályázat - végeredmény

Búcsú a kék-piros logótól Következő

Búcsú a kék-piros logótól