Siófok  -0.2  •  4 kn       

Keszthely  -1.1  •  0 kn       

Balatonfüred  -0.8  •  4.1 kn       

Balatonboglár  -0.9  •  4.8 kn       

Orfű  -0  •  6 kn       

Velencei-tó  •  1.9 kn       

Tiszafüred  0.6  •  5.9 kn       

Mályi-tó  0.2  •  2.7 kn       

2023. december 08., péntek

Finn Országos Bajnokság a THE-ben - Összefoglaló

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Csütörtökön a megnyitó után 11-es rajtot tervezett a rendezőség, ekkor még csak alakult a szél, így várni kellett,de a késő délutáni leállásig 2 teljes futam, jó szélben zajlott le.

Finn Országos Bajnokság a THE-ben - Összefoglaló

Berecz Zsombi kétséget sem hagyott afelől, hol áll ő a Finnes tudásával a magyar és persze a nemzetközi mezőnyben, mindkét futamban rajt-cél győzelmet aratott, jó 50-100 méter előnnyel. Őt követte az első napon Ian Ainslie és Majthényi Zsombor.

Szerencsére pénteken csodaszép 10 és 20 csomó közötti viszonylag állandó irányú szélben 4 futam zajlott le. Sportos nap volt! Berecz Zsombi biztos előnye változatlan maradt, egyetlen kreuz szakasz volt, ahol nem ő ért fel a bójához elsőként, itt Demeczky Mihály vert rá 50 métert az egész mezőnyre. A második kreuz végére visszaállt a papírforma és megint Zsombi volt az élen. A nap végére a négy futam után maradt a sorrend az első 2 helyen, a harmadik helyre Pál Gaszton, a negyedikre pedig Lukáts Ákos, Cigi férkőzött be Majthényi Zsombi elé.

Két szeles nap és hat szép, sportos futam után  után, sajnos szélcsendes idők köszöntöttek a résztvevőkre a hétvégén. Szombaton és vasárnap is  felcsillant egy-egy halvány remény a futam rendezésére, ki is vitorlázott a mezőny a víz közepére, de egy általános visszahívás volt a legtöbb, ameddig a futamok eljutottak.

Így vasárnap délutánra maradt a pénteki sorrend, lefújták a versenyt és megtartottuk az eredményhirdetést. A magyar bajnok - nem meglepő - hogy Berecz Zsombi lett. A junior bajnoki trófeát és vándordíjat Haidekker Elemér vihette ismét haza, master kategóriában Ian Ainslie lett a bajnok, míg grand mastersben Székely Antal, Tonyó, grand grand mastersben pedig Beliczai Tamás kapta az aranyérmet.

Összességében jó hangulatú, sportos - pihenős OB-t fejezett be a finnes mezőny, de a szezonnak még nincs vége, két hét múlva ranglista versennyel folytatjuk Agárdon.

Végeredmény

Varga Lajos nyerte a TBS Nagydíjat Előző

Varga Lajos nyerte a TBS Nagydíjat

Kimentették a hajót a Balatonból, aztán feljelentették a vezetőt Következő

Kimentették a hajót a Balatonból, aztán feljelentették a vezetőt