Siófok  -0.2  •  4 kn       

Keszthely  -1.1  •  0 kn       

Balatonfüred  -0.8  •  4.1 kn       

Balatonboglár  -0.9  •  4.8 kn       

Orfű  -0  •  6 kn       

Velencei-tó  •  1.9 kn       

Tiszafüred  0.6  •  5.9 kn       

Mályi-tó  0.2  •  2.7 kn       

2023. december 08., péntek

Pénteken kezdődik a Dragon osztály flottabajnoksága, a Johan Anker Kupa

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Pénteken kezdődik a Dragon osztály flottabajnoksága a Johan Anker Kupáért, amelyet idén is az Erste Private Banking támogat. A tavalyi kiváló rendezés után a flotta úgy döntött, hogy a versenynek idén is a csopaki Kereked Vitorlás Klub adjon otthont.

Pénteken kezdődik a Dragon osztály flottabajnoksága, a Johan Anker Kupa

A Johan Anker Kupa a Dragon osztály második legfontosabb hazai versenye, a szervezők mintegy tizenöt résztvevőre számítanak.

Az Erste Private Banking Dragon Flottabajnokság a világ egyik legnépszerűbb, klasszikusan elegáns vitorlásai számára lényegében szezonzáró verseny a Balatonon. Az országos bajnokságra idén június elején került sor, amelyen a bajnoki címet Gömbös Lóránd szerezte meg Jampec nevű hajójával. Ha hinni lehet az előzetes nyilatkozatoknak, akkor ők sajnos nem állnak rajthoz ezen a versenyen.

Lesz viszont külföldi résztvevő, egy észt hajó, amely még sohasem járt a a Balatonon. A magyarok közül a nemzetközi vizeken nagyon sikeres Kis-Szölgyémi Ferenc vagy Tenke Péterék csapata lehet dobogós. Az osztályon belül a klasszikus, fából épített vitorlásokat külön értékelik, így ismét komoly párharcra lehet számítani a gyönyörűen felújított Yorikke és Nemecsek között.

„Tradicionális értékeket megjelenítő hajóosztályunknak már évek óta támogatója és partnere az Erste Private Banking, amely az üzleti életben vall hasonló elveket, mint mi. Ezért nagy öröm számunkra, hogy a verseny szombati napján egy VIP-futam keretében néhány banki ügyfélnek is bemutathatjuk a Dragon-vitorlázás szépségeit” – mondta Náray Vilmos, a Magyar Dragon Szövetség elnöke.

A verseny első futamának rajtját péntek 13.00 órára tervezik. Vasárnap délutánig – megfelelő időjárási viszonyok esetén – nyolc futamban dőlhet el a flottabajnoki cím sorsa.

Félsziget-kerülő gyenge szélben Előző

Félsziget-kerülő gyenge szélben

OTP - Junior BYC Kupa és Merkantil Laser Európa Kupa egy csapásra Következő

OTP - Junior BYC Kupa és Merkantil Laser Európa Kupa egy csapásra