Siófok  19.9  •  17.7 kn       

Keszthely  20.1  •  14 kn       

Balatonfüred  19.6  •  17.6 kn       

Balatonboglár  19.9  •  17.2 kn       

Orfű  20  •  14 kn       

Velencei-tó  20.2  •  16.7 kn       

Tiszafüred  18.9  •  9.9 kn       

Mályi-tó  14.6  •  11 kn       

2024. március 29., péntek

Kereked Klasszikusok Kupa beszámoló

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A hétvégén immáron második alkalommal került lebonyolításra a Klasszikus Kupa Csopakon. A kikötőben díszelgő patinás hajókkal erre a két napra egészen biztos a Kereked Vitorlásklub volt a Balaton legszebb kikötője.

Kereked Klasszikusok Kupa beszámoló

Idei évben már több mint 40 cirkáló és jolle vett részt az eseményen. Az önálló esemény lehetőséget kínált a hajók méltó rangjának elismerésére, kiemelésére; ennek szellemében kerültek megrendezésre a szombat esti parti kultúresemények is: fehérterítős asztalokon, elegáns sportzakós öltözetben, csopaki palackozott topborok (Jásdi, Petrányi, Homola pincészet) felszolgálása mellett, és cigánymuzsikosok (Roma Hungaricum Művészegyüttes) társaságában.  A pódiumbeszélgetések keretében Tuss Miklós és Dulin Jenő idézték fel a múlt szellemét.  

Összesen 4 (illetve 5) futam került megrendezésre.  A fakupás díjak átadására a kialakult gyakorlat szerint 70 év feletti vitorlázót kértek fel.  Idei évben Izsák Szabolcs (a 30-as cirkáló osztály egyik felélesztője, a Sirocco megmentője) lett felkérve a díjátadásra, aki idén lett volna 70-éves.  Tekintettel, hogy ő már nem lehet közöttünk, így őt az unokája a 10 éves Izsák Szabi képviselte (Kereked Op-s pólóban).

Osztályonkénti első helyezettek:
Összevont cirkáló -  Sirocco, Cittel Lajos (kormányos)
70-es cirkáló – Capella, Pomucz Tamás (kormányos)
30-as cirkáló – Regulus, Weöres Szabolcs (kormányos)
50-es cirkáló – Jovitál, Turcsányi Béla
Európa 30-as / 22-es – Hadúr, dr Takáts István
Dragon – Jampec, Gömbös Lóránd
15-ös jolle – Yorik, Hajdú Gábor
Folkeboot – Zöldre Wanna,  Fekete János

Az esemény megvalósítását idén a Stratis Vezetői és Informatikai Kft segítette támogatásával, akinek mottója: „stratis – go the extra mile”.

Végeredmény
 

Felborult vitorlást mentettek a Balatonon Előző

Felborult vitorlást mentettek a Balatonon

Ismét Litkey Farkas nyerte a J24 OB-t Következő

Ismét Litkey Farkas nyerte a J24 OB-t