Siófok  21.1  •  3.2 kn       

Keszthely  18.9  •  4 kn       

Balatonfüred  20.8  •  2.9 kn       

Balatonboglár  21.1  •  3.1 kn       

Orfű  20  •  5 kn       

Velencei-tó  21.7  •  3.7 kn       

Tiszafüred  21.7  •  2 kn       

Mályi-tó  24  •  2.7 kn       

2024. július 21., vasárnap

Erős szeles harmadik nap a Nautic OB-n

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A Nautic Országos Bajnokság harmadik, vasárnapi napján már a pályaversenyek következtek. Délelőtt ugyan még halasztani kellett a teljes szélhiány miatt, a délutánra megérkező déli szél viszont több csapatot is megtréfált.

Erős szeles harmadik nap a Nautic OB-n

A versenynap délelőttjét a mezőny még a parton töltötte a szélre várva, ami végül a kora délutáni órákra megérkezett, olykor kicsit hevesebben is, mint amire a legtöbb csapat vágyott volna. Az olykor 6-16 csomó közötti befújásokkal tarkított 8-10 csomós déli szélben nagyon látványos és változatos három futamot sikerült megrendezni up&down pályán, így kicsit jobban körvonalazhatók az erőviszonyok.

A Nau 331-310-es osztályban „befagyott” az élboly, a vasárnapi futamokon a listavezető trió tagjai sajátították ki maguknak az első három helyet, így a nap végére jelentős lépéselőnybe kerültek a mezőny többi tagjával szemben. Bár még bőven vannak hátra futamok, az szinte már most borítékolható, hogy az osztály győztese a Mahi-Mahi, Fanatic, Fantom hármasból fog kikerülni.

Az erős szél nem csak izgalmas csatákat hozott, de több csapatnak kellemetlen perceket is okozott. Kijutott a problémából az összetett 6. helyén álló Bettus csapatának is, akik ettől függetlenül cseppet sem volt elkenődve.

„A mai napon nagyon sok problémával kellett szembenéznünk, kijutott a haváriából bőven. Emiatt nem tudtunk úgy menni, mint amire képesek vagyunk és ahogy szerettünk volna. A problémák ellenére mi szeretjük az erős szeles versenyeket.” – összegzett Kiss-Bálint Zsolt, a Bettus kormányosa. Egységük az összetettben a Don Rosé csapatával küzd fej-fej mellett, akik már más állásponton vannak a szelet illetően.
„Nagyon jó szelünk volt ma, bár egy kicsit erősebb volt a kelleténél. Reméljük, holnap egy kicsit gyengébb szélben versenyezhetünk majd” – bizakodott Dr. Molnár Barna a Don Rosé csapatának tagja.

A Nau370-eseknél fokozatosan javuló helyezéseinek köszönhetően visszavette a vezetést Temesfői Zénó és a Sleepwalker, és két pont előnnyel várják a folytatást az Evolution (ifj. Bernula János) előtt. Az összetett lista harmadik helyén jelenleg a Magnum áll, akik pechjükre az utolsó futamot technikai probléma miatt feladni kényszerültek.
A bajnokság programja hétfőn folytatódik.

Eredmények 5 futam után

38 hajó a Sopi 60 túrafutamon Előző

38 hajó a Sopi 60 túrafutamon

46. Kékszalag esélylatolgatás Következő

46. Kékszalag esélylatolgatás