Siófok  19.9  •  17.7 kn       

Keszthely  20.1  •  14 kn       

Balatonfüred  19.6  •  17.6 kn       

Balatonboglár  19.9  •  17.2 kn       

Orfű  20  •  14 kn       

Velencei-tó  20.2  •  16.7 kn       

Tiszafüred  18.9  •  9.9 kn       

Mályi-tó  14.6  •  11 kn       

2024. március 29., péntek

Félidőnél a Bahart Regatta

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Hétvégén Balatonbogláron kerül sor a Bahart Regatta 2014-es szezonjának 5. és 6. futamára, ezzel félidejéhez érkezett a Balaton legnépszerűbb vitorlás versenysorozata.

Félidőnél a Bahart Regatta

Balatonboglár a korábbi években is kihagyhatatlan állomása volt a sorozatnak, az idei évben azonban a szervezők úgy döntöttek, hogy „egyesítik erőiket” az immáron boglári klasszikusnak számító International Kupával és az idei évben a két versenyt egyszerre rendezik meg.

A tizenkilencedik alkalommal megrendezett International Kupát a Bahart Regattához hasonlóan szintén nem kell senkinek sem bemutatni. A Rick Csaba és Karsai Lajos által eleinte csupán a kikötői hajós élet felpezsdítésére életre hívott verseny nagyon hamar a régió egyik legfontosabb és legnépszerűbb eseménye lett. Köszönhető ez az International festékeket forgalmazó keszthelyi Ricky Sport által biztosított komoly értékű díjazásnak és az évről-évre jellemző remek, továbbra is családias és baráti hangulatnak.  
Karsai Lajos sajnálatos halálát követően 2006 óta a hajósok az ő tiszteletére is összegyűlnek ezen a versenyen, hogy közösen emlékezzenek a boglári vitorlásélet egyik meghatározó szereplőjére.

„Nagy öröm számunkra, hogy az idei évtől rendező partnerünkként üdvözölhetjük a Balatoni Hajózást ezen a méltán rangos vitorlásversenyen. Azt gondoljuk, hogy a tradíciók megtartása és azok továbbéltetése egyik legfőbb feladatunk. Ezzel a rendezvénnyel szeretnénk örömet szerezni mindazoknak, akik beneveznek erre a versenyre. Az International, mint vezető hajóbevonat gyártó fontosnak tartja, hogy kapcsolatait minél jobban mélyítse el a hajós társadalom tagjaival. Karsai Lajos volt az ötletadója, majd évekig szervezője és motorja ennek a versenynek. Számára akkor az volt a fontos, hogy a kikötő népe minél többet találkozzon, beszélgessen és élje a hajósok szabad életét.  Ennél többet mi sem szeretnénk. Ehhez partner a biztonságot adó kikötő és a hajókat ápoló, szebbé tevő bevonatok.” – nyilatkozott az idei együttműködésről Rick Csaba.

Az elmúlt két esztendőben az International Kupák állandó társrendezvénye lett az Eurakvilo Regatta, amely a dél-dunántúli régióban élő daganatos betegségekből gyógyult gyermekek és családjaik számára kínál kellemes kikapcsolódási lehetőséget, élményterápiás vitorlázás keretében. Az együttműködés idén sem szakad meg, így a hétvégi forduló programját szombaton a gyermekek számára szervezett programok és mini vitorlástúra is színesíti majd.

Bár a Bahart Regatta idei sorozatából a hétvégivel együtt még hat futam hátra van, lassan minden osztályban körvonalazódnak az erőviszonyok. Azoknak, akik szeretnének a végelszámolásnál is eséllyel pályázni a sorozat díjaira, lassan rá kell kapcsolniuk, mert egyre kevesebb alkalmuk marad a javításra.

YS I osztályban az Obsession, 8One és a Kepi kicsit ugyan elhúzott az összetett negyedik helyén álló Lábad-X csapatától, de egy-két kihagyott vagy gyengébb futam alaposan felboríthatja majd a sorrendet. A YS éllovas triumvirátusa, a Kerecsen II, Pilsner Úr és Dolce Vita között mindössze 4 pont a különbség, őket viszont hét pontra követi a Csér és az Avanti. Legkényelmesebb helyzetben a YS III. listavezetője a Süvölvény érezheti magát, 6 futamon szerzett 9 pontjával 11 pontos előnnyel várja a hétvégi fordulót a második Penny és az őt követő Hablaty előtt.

Még mindig nem dőlt el tehát semmi, a hétvégi túra- és pályafutamon még mindenki javíthat. Az előrejelzések szerint az égiek kegyesek lesznek a mezőnyhöz, így minden adott egy "klasszikus", családi hangulatú boglári regattához.

I. Flaar18 Nemzetközi Flottaverseny, Flaar és Quantum Sails Teszthétvége Előző

I. Flaar18 Nemzetközi Flottaverseny, Flaar és Quantum Sails Teszthétvége

Rendhagyó túrafutam a Nautic Országos Bajnokságon Sopi tiszteletére Következő

Rendhagyó túrafutam a Nautic Országos Bajnokságon Sopi tiszteletére