Siófok  18.3  •  2.2 kn       

Keszthely  12.9  •  0 kn       

Balatonfüred  18  •  3.5 kn       

Balatonboglár  18.3  •  1.3 kn       

Orfű  15  •  0 kn       

Velencei-tó  14.9  •  3.3 kn       

Tiszafüred  14.9  •  4 kn       

Mályi-tó  13.9  •  1.5 kn       

2023. június 02., péntek

Évadnyitás Orfűn is

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Második éve rendeznek Orfűn hivatalos szezonnyitó ünnepséget, melyen elrajtol a baranyai vízi-sport évad.

Évadnyitás Orfűn is

Idén május 3-án délelőtt tíz óra harminc perckor dördült el a jelképes startpisztoly és útnak indította a 2014-es pécsi-tavi szezont.

Füziné Kajdy Zita, Orfű polgármestere, Dr. Kollár Lajos, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke és Rács Zoltán, az Orfű, Pécsi-tó NKft. ügyvezetője köszöntötték a résztvevőket, majd lobogófelvonással és tókoszorúzással vette kezdetét az 56. orfűi vízi-sport évad.

A polgármester kiemelte a társadalmi szervezetek összefogását és köszönetet mondott a tóparton működő egyesületeknek az aktív szerepvállalásért. A Magyar Vitorlás Szövetség elnöke a hazai vitorlázható kistavak fontosságára hívta fel a figyelmet. Az Orfű, Pécsi-tó NKft. ügyvezetője bemutatta a tavat érintő fejlesztéseket és beszámolt a jövőbeni tervekről.

1958 óta van vízi-sport élet a Pécsi-tavon. Elsőként a vitorlázók vették birtokba a vízterületet, majd jöttek a kajakosok, kenusok, evezősök. Nem sokkal később már a szörfösök és a modellvitorlázók is jelen voltak, akkor még természetesen az önjáró hajókkal és nem a ma megszokott távirányítású sporteszközökkel. Néhány éve jelentek meg a tavon a sárkányhajósok, akiknek a jelenlétét nem csak a látványuk, de ütemes dobolásuk is jelzi.

A Balaton megkoszorúzásával nyitották meg a szezont Keszthelyen Előző

A Balaton megkoszorúzásával nyitották meg a szezont Keszthelyen

Tisza-tó Expo 2014 Következő

Tisza-tó Expo 2014