Siófok  18.3  •  6.4 kn       

Keszthely  17.9  •  7 kn       

Balatonfüred  18  •  7.8 kn       

Balatonboglár  18.1  •  6 kn       

Orfű  16  •  7 kn       

Velencei-tó  18.6  •  6.5 kn       

Tiszafüred  17.8  •  7.4 kn       

Mályi-tó  17.3  •  6 kn       

2024. június 13., csütörtök

Három futammal vette kezdetét az MVM Melges24 Tavaszi Regatta

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Tizenkét hajó, ezen belül három külföldi egység részvételével vette kezdetét az MVM Melges24 Tavaszi Regatta, az idei Melges 24 Európa Bajnokság előversenye Balatonfüreden, az MVM Sportegyesület rendezésében.

Három futammal vette kezdetét az MVM Melges24 Tavaszi Regatta

Fluck Benedek fő versenyrendező irányításával az első versenynapon három kiváló futamot sikerült megrendezni 5-8 csomós szélben, egyenletes szélirány mellett, délelőtt kicsit felhős, délután azonban igazi tavaszi, a Balatont azúr színűvé varázsoló napos időben.

Az első futamgyőzelmet a WIN-D SE Nondiremai csapata könyvelhette el Pomucz Tamás vezetésével, másodikként az FGF Sailing Team (SVE) Rozsnyai Domokos kormányzásával, harmadikként a brit Gill Race Team, olimpikonokat is felvonultató csapata (Royal Ocean Racing Club) futott be.

A második futam tiszta rajtja után folytatódott a hajóegységek küzdelme, amelyben a szélerő gyengülése következtében a Versenyrendezőség az utolsó hátszeles szakasz pályarövidítése mellett döntött. A kreuz bója vétele után a színes gennakkerek hátszeles viadalából az észt Lenny  csapata  szelte át a célvonalat elsőként, a második és harmadik helyezést az első futammal azonos rendben ismét az FGF és a Gill Race Team csapata csípte el.

Rövid halasztás után három óra körül indult el a versenynap utolsó futama, 5-6 csomós egyenletes irányú szélben, amely azonban a futam végére fokozatosan gyengült. A brit Gill Race Team csapata   ismét remekelt, ezúttal elsőként értek célba a Csoltó Ákos vezette D-One VSE Ponente csapata,valamint a Michael Schineis kormányozta osztrák Pure hajóegység előtt.

Az első három futam összesítése alapján a versenynap összesített végeredménye:
1. hely: Gill Race Team (GBR-694)
2. hely: FGF Sailing team (Hun – 209)
3. hely: Lenny (EST-790)

A vasárnapi versenynapon további két futam várható.

Eredmények három futam után.

Elmarad a Félsziget-kerülő Előző

Elmarad a Félsziget-kerülő

44 hajó, 4 futam a Kenesei Szezonnyitó ODT fordulóján Következő

44 hajó, 4 futam a Kenesei Szezonnyitó ODT fordulóján