Siófok  31.1  •  6.6 kn       

Keszthely  29.9  •  7 kn       

Balatonfüred  30.8  •  2.6 kn       

Balatonboglár  31.1  •  6.2 kn       

Orfű  34  •  2 kn       

Velencei-tó  35.7  •  10.3 kn       

Tiszafüred  36.3  •  7.9 kn       

Mályi-tó  32.9  •  1.4 kn       

2024. július 14., vasárnap

Szezonnyitás Siófokon is!

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Május 10-én a Siófoki Szezonnyitóval rajtol a Yardstick Országos Flottabajnokság 2014, a Bahart Regatta első futamával. A szezonnyitó vitorlás ünnep Siófok Város, a BAHART, az MVSZ és a Somogy Megyei Vitorlás Szövetség közreműködése folytán valósul meg,

Szezonnyitás Siófokon is!

Szombaton, május 10-én 10 órakor a siófoki kikötőben ünnepélyes szezonnyitó ünnepség veszi kezdetét a helyi általános iskola fúvós zenekarának kíséretében. A szezonkezdés siófoki jelképe, a Kishamisról vízrebocsátott palackposta lesz, amely idén először kerül a Balatonba. Délelőtt 11 órakor rajtol a vitorlásverseny, ami az újonnan életre hívott Yardstick Országos Flottabajnokság és egyben a Bahart Regatta első futama is.

Napközben a parton, a gyermekeké a főszerep, kreatív, rajz és zenei programok várják őket. A vízen, a vitorlázók küzdenek egymással, akiket a Szigliget nevű nézőhajóról tekinthetnek meg az érdeklődök. A felnőttek sem maradnak parti események nélkül, őket a gasztronómia és a borászat rejtelmeibe avatják be a kiállítók. Lesz hajóbemutató és Litkey Farkas februárban megjelent könyvét dedikálja a helyszínen.

Délután öt órakor The FreakEnd zenekar koncertje kezdődik, melynek a szünetében lesz a szombati vitorlásverseny és a 2013. évi Yardstick Trophy Nagyhajós Kupasorozat és Jolle Trophy díjainak átadása.

Este hét órakor kezdődik a siófoki Vértes Konferencia és Wellness Hotelben a Magyar Vitorlás Szövetség hagyományos Vitorlás Estélye, ahol átadják az Év Vitorlázója és a Balaton Kupa díjakat. Fél kilenckor a kikötőben vitorlások lampionos felvonulása teremt látványosságot a parton és a vízen nézelődők számára egyaránt. A kivilágított vitorlások előterében, 21 órakor kezdődik az Ocho Macho zenekar koncertje, melyet az éjszakába nyúló zenés parti zár.

Természetesen, a szokások szerint vasárnap 10 órakor pályaversennyel folytatódik a Bahart Regatta a Balatoni Hajózási Zrt. újjászervezett kupasorozata.

Információ:
http://www.yardsticktrophy.hu/

http://www.balatonihajozas.hu/vitorlasversenyek

Mégis lesz Tavaszi Bajnokság a hétvégén! Előző

Mégis lesz Tavaszi Bajnokság a hétvégén!

MVM Melges24 Tavaszi Regatta Következő

MVM Melges24 Tavaszi Regatta