Siófok  17.2  •  6.4 kn       

Keszthely  19.9  •  3 kn       

Balatonfüred  16.9  •  4.4 kn       

Balatonboglár  17.2  •  6.2 kn       

Orfű  19  •  4 kn       

Velencei-tó  22.5  •  7.1 kn       

Tiszafüred  20  •  7.2 kn       

Mályi-tó  19.8  •  5.3 kn       

2022. október 07., péntek

Célegyenesben a Boat Show előkészületek

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Egy hét múlva nyit a Budapest Boat Show, az év szezonnyitó hajós rendezvénye.

Célegyenesben a Boat Show előkészületek

A rendezvény 9500 nm-en több mint 60 kiállítóval, számos kiemelkedő hajós személyiséggel, közel 60 vitorlás, elektromos és motoros vízi járművel, a világ vezető ruházati és vitorla márkáival, lakóautókkal és gazdag programmal várja az érdeklődőket. 

A kiállítás két kiemelt témája, az UTÁNPÓTLÁS és a BIZTONSÁG - e két fontos téma köré épülnek majd a színpadi beszélgetések. 

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata elhozza az ország legnagyobb sürgősségi mentőhajóját, a Rupertet, a Tiszai Vízirendészet pedig rendőrségi szolgálati hajót és Tisza tavi szolgálati Jet Ski-t vonultat fel a biztonság jegyében. 

A kiállítás díszvendége a Tisza-tó, mely számos érdekes és kalandos programkínálattal várja a látogatókat. 

Bemutatkozik a harminc éves Zebegényi Hajóstörténeti Múzeum is, mely egyben bemutatja, hogy milyen helyeken jártak a magyarok a világ tengerein hajózva, és milyen kultúrákkal ismerkedhettek meg. A Boat Show-n bemutatásra kerül a „Friedrich Wilhelm zu Pferde” 56 ágyús brandenburgi fregatt hajó, amit Farkas Vincze hajóskapitány az 1960-as években 40 hónapon keresztül, 14.760 órában, 1:33 méretarányban, tervrajz alapján készített. Minden alkatrészét saját kezűleg faragta, és a legapróbb részleteiben is megegyezik kívül-belül az eredeti hajóval.

A Boat Show színpadon számos híres magyar hajós osztja majd meg gondolatait, emlékeit a közönséggel, többek között: Méder Áron, Király Zsolt, Kovács Tamás, Rauschenberger Miklós, Székely András

Nem csak a nagyok, az MVSZ segítségével, az „ifjak” is bemutatkoznak – a teljesség igénye nélkül: Berecz Zsombor, Érdi Mária, Tomai Balázs, Vadnai Benjamin, Vadnai Jonatán

Az idő és a tér sem fog ki rajtunk, vasárnap délután élőben üdvözli majd a kiállítás látogatóit Fokvárosból Rakonczay Gábor, akinek új könyvét, „Átkelés a végtelenen” címmel, szintén vasárnap, megvásárolhatja a helyszínen minden érdeklődő.

Generali Kikötő - ajándék koktéllal várnak majd minden érdeklődőt a Generali-Providencia Biztosító Zrt. "matrózai". A frissítő mellett számos ötletet, segítséget, információt adnak a biztonságos hajózásról.

GRIND verseny - vitorlafelhúzó tekerő verseny nem csak apukáknak

A látogatók minden nap próbára tehetik vitorlafelhúzó tudásukat. Február 15-én délután 12.00 - 18.00 óra között összemérhetik erejüket egymással és a profikkal. 

Fotókiállítás- A Principessa Sailing Team szervező munkája révén 6-8 fotós mutatkozik be. A kiállításon "egy kép a vízről, egy kép a világról" témájú pillanatfelvételek tekinthetők meg.

Bővebb információ:
www.boatshow.hu
www.facebook.com/budapestboatshow 

 
A főnyeremény egy Volvo V40 Cross Country teszthétvége Előző

A főnyeremény egy Volvo V40 Cross Country teszthétvége

Új vitorláskönyv az alapokról mindenkinek Következő

Új vitorláskönyv az alapokról mindenkinek