Siófok  5.5  •  14.9 kn       

Keszthely  14.9  •  11 kn       

Balatonfüred  5.2  •  15.6 kn       

Balatonboglár  5.5  •  16.1 kn       

Orfű  14  •  9 kn       

Velencei-tó  9.3  •  19.9 kn       

Tiszafüred  11.1  •  17.3 kn       

Mályi-tó  10.2  •  12.2 kn       

2024. március 28., csütörtök

A Vadnai testvérek omani kalandjai - 2. rész

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A 2014. január 03-ig tartó Laser Radial ifjúsági világbajnokság két magyar résztvevője Vadnai Benjamin és Vadanai Jonatán már két versenynapon vannak túl.

A Vadnai testvérek omani kalandjai - 2. rész

A második nap két futama után Jonatan U17-es korcsoportban egy 1. és egy 2. helyezéssel feljött az összetett 6., valamint az U17 korcsoport 3. helyére, míg bátyja Benji, remek 8. és 3. eredményével a 4. helyről várja a harmadik versenynapot.

Édesapjuk, Vadnai Péter beszámolója az eddigi négy futamról:

„Az első versenynap halasztással kezdődött: az ég felhős volt, így a termik későn indult el, s nagyon gyenge maradt. Végül 14 órakor 5-6 csomós szélben elrajtolt az első futam. Biztos oldal nem volt, a fiúk megpróbáltak kockázat nélkül biztonságra vitorlázni, de ez nem jött be a kétfordulós pályán. Benji nagyot küzdött, végül az indításhoz képest 11. és 4. helyével jól zárta a napot.

A második nap már friss ÉK-i szélre ébredtünk, s reménykedtünk, hogy ki fog tartani egész nap. A 3. futamot időben, 12 órakor ellőtték 10csomós szélben, a szélhez képest szokatlanul nagy hullámzásban. Benji és Jonatán is az első tízben felért az első jelhez, hátszél végére már 3. és 4. helyen álltak. Benji a bal oldalt tartotta, mögüle néhányan áthúztak a jobb oldalra, majd 20 fokos szélforduló jobbra, és csak a 8. helyre tudott feljönni. Jonatán jobbra igazított, s így 4. lett. A 2. futamra a szél megélénkült 12-14 csomósra, a hullámok már 2m felett voltak. Jonatán tökéletes lee rajttal lekeresztezte a mezőnyt, s jelentős előnnyel elsőként ért fel a bójához. Benji rajtja is jó volt, hátszél végére Jonatán első, Benji a 4. helyen állt. Végül Jonatánt a nála rutinosabb belga, svájci és Benji megelőzte, de 4.helye ilyen körülmények között is nagyon jó volt.

Boldog új évet kívánunk Mindenkinek Omanból!"

Élő közvetítés, eredmények a verseny honlapján - http://omanlaserworlds2013.com/eng/

Megvan a jövő évi Balaton-átúszás időpontja! Előző

Megvan a jövő évi Balaton-átúszás időpontja!

Két futamgyőzelem az omani Laser Radial ifi VB-n Következő

Két futamgyőzelem az omani Laser Radial ifi VB-n