Siófok  11.6  •  4.7 kn       

Keszthely  6.9  •  2 kn       

Balatonfüred  11.3  •  3.9 kn       

Balatonboglár  11.6  •  6.4 kn       

Orfű  •  3 kn       

Velencei-tó  6.6  •  3.6 kn       

Tiszafüred  8.2  •  9.4 kn       

Mályi-tó  5.6  •  7.8 kn       

2024. március 29., péntek

Első tízben a magyar hajók a nemzetközi versenyeken

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Jól vitorláztak a magyar Dragonok a múlt heti nemzetközi regattákon.

A világbajnoki negyedik helyezett Kis-Szölgyémi Ferenc, Kiss Tamás, Vezér Károly trió nyolcadik lett a Garda-tavi Hans-Detmar Wagner emlékversenyen, amelyen rajthoz állt a nemzetközi flotta krémje. Fecóék a hatodik futamot megnyerték, így ismét igazolták, hogy stabilan ott tudnak vitorlázni a legjobbak között. A versenyt az orosz Dimitrij Szamohin nyerte a brit Lawrie Smith (2011 világbajnoka) előtt. A 47 hajóból álló mezőny erejét mutatja, hogy a firessen sült világbajnok Klaus Diderichs csak a hatodik helyen végzett, éppen megelőzve a hely speicalistáját, a német Vinci Hoescht, aki pedig évek óta egyeduralkodó volt itt.

A Garda-tavi versennyel párhuzamosan nemzetközi ranglista-verseny zajlott a franciaországi St.-Tropez-ban is. Itt a magyar bajnok Gömbös Lóránd, Horgos Tamás, Futó István egység vitorlázott kiválóan a 21 hajós mezőnyben. Három futam után még vezettek is, végül összetettben a hatodik helyet szerezték meg. A versenyt a brit Gavia Wilkinson-Cox nyerte.  Itt is igen erős mezőny gyűlt össze, például egy korábbi világbajnok, a német Malte Philipp is csak a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Ifj. Csóka László óriási fölénnyel lett bajnok Előző

Ifj. Csóka László óriási fölénnyel lett bajnok

Csodás napsütés, lágy szellő, több mint félszáz hajó az Őszi Regattán Következő

Csodás napsütés, lágy szellő, több mint félszáz hajó az Őszi Regattán