Siófok  16.6  •  2 kn       

Keszthely  13.9  •  0 kn       

Balatonfüred  15.2  •  2.1 kn       

Balatonboglár  15.5  •  3.8 kn       

Orfű  15  •  3 kn       

Velencei-tó  13.4  •  1.7 kn       

Tiszafüred  13.6  •  1.4 kn       

Mályi-tó  13.8  •  2.4 kn       

2024. június 15., szombat

Professzorok a fedélzeten

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Idén ötéves az orvosok balatoni regattája a SurgiCare Orvos-Gyógyszerész Kupa. Ebben az évben az audiológusok Starkey Regattájával bővült a mezőny.

Professzorok a fedélzeten

Az orvos szakma 2013-ban Badacsonyban gyűlt össze szokásos regattája alkalmából. A kikötőben tartózkodó orvosokból feltehetően az egyik legjobb hírű kórházat lehetett volna összehozni, hiszen majdnem valamennyi szakterület képviseltette magát a versenyen. A regattára 32 hajó nevezett, amelyből többen a pénteki felvezető sprintfutamon is rajthoz álltak. Korábban megszokott szombati és vasárnapi program helyett idén pénteken és szombaton rendeztek futamokat az Orvos-Gyógyszerész Kupán. Az időjárás előrejelzés nem sok jót ígért, hiszen a prognózis kevés vagy semmi szél, de annál több eső volt. Szerencsére ez most nem jött be, mindkét futam jó szélben és gyönyörű időben zajlott.

Pénteken gyenge északi szélben rajtoltak a hajók Fonyód előtt, majd folyamatos szélerősödés mellett, cirkálószakaszt teljesítve érkeztek meg Badacsonyba. A versenyt dr. Szemelyácz János csapata nyerte a Gardazzurrával, megelőzve a Soponyai Géza kormányozta Infinitit és a bronzérmes Kardiosail IV. csapatát, melyet Pomucz Tamás irányított a Capellán. Este vacsora és a mára, a Compass szakmai regattáin hagyománnyá vált Chivas party zárta a pénteki programot.

Szombaton 11 órakor rajtolt a mezőny, éppen az északiból délibe forduló összevissza szélben. Fél órás vergődést követően stabilizálódott a déli szél és ki is tartott a befutóig. A versenyzők, a Badacsony, Ábrahámhegy, Fonyód, Badacsony pályát teljesítették. A túraverseny leggyorsabb hajója is a Gardazzurra lett, dr. Szemelyácz János csapata ezen a hétvégén nem talált legyőzőre. A többszörös címvédő dr. Marton István és a Baghira team a Litkey Csaba kormányozta megszokott csapattal érkezett, de a Baghira II trimaránt a Baghira III-ra cserélték, ami egy gyönyörű high tech Hanse 345-ös. A vadonatúj egytestű hajóval most csak a 13. helyre sikerült pozícionálniuk magukat.

A Szemelyácz csapattól egy percre lemaradva futott be a Kardiosail IV. a Capellával, majd jött a két Nautic 370-es, előbb az Infiniti, utána dr. Bognár László sokatmondó nevű hajója a BrainStorm.

Yardstick I-ben Infiniti, Capella, Bolero (Kardiosail VI.) volt a sorrend, yardstick II-ben a Karl Storz nyert a Dolce Vitával, második lett az RT-Labor a Tatussal, megelőzve a Sárközi Béla kormányozta Karakánt. Yardstick III osztályban a Pécsi Tudományegyetem (Viktória) legyőzhetetlen volt, az ezüstöt a Pápu, a bronzérmeket a Fruska legénysége vitte haza.

A Fritz Segel vitorlák gyártója külön díjazta a mezőnyt a Fritz Segel Tour verseny keretei között. Az oldtimer hajók díjazását a Chivas vállalta magára. A Chivas Mackó Classic győztese a Tatus lett, a Kenéz család Hobo-ja előtt. A Mackó bronzot, dr. Németh Péter csapata a Dáridóval hódította magához.

A Starkey Regattát két osztályban értékelték, a gyorsabb hajók között a Bolero nyert az Aeroplane előtt. Harmadik a Tomahawk nevű Asso lett. A másik Starkey osztályban Macska, Unicum Next, Dione sorrend alakult ki.

A parton Volvo, Nespresso, Chivas termékeket lehetett kipróbálni, kóstolni és Tom Marton hajós ékszerek vásárlására is lehetőség nyílt. Míg a nyílt vízen a vitorlások versenyeztek, a kikötőben modellvitorlás verseny volt, egyméteres hajók részvételével. A modellvitorlás versenyt ifj. Csóka László nyerte, második lett a soproni Horváth Zsolt, harmadik helyen Schulek János végzett.

Eredmények: http://www.orvosgyogyszereszkupa.hu/eredmenyek/

Képek: http://www.compassmagazin.hu/galeriak.html

Film: hamarosan

Raiffeisen OD Kupa végeredmény és képek Előző

Raiffeisen OD Kupa végeredmény és képek

Fonyódon folytatódik a Yardstick Trophy Következő

Fonyódon folytatódik a Yardstick Trophy