Siófok  7.2  •  6.8 kn       

Keszthely  5.9  •  11 kn       

Balatonfüred  6.9  •  4.4 kn       

Balatonboglár  7.2  •  6.7 kn       

Orfű  •  2 kn       

Velencei-tó  8.6  •  5 kn       

Tiszafüred  8.3  •  8.7 kn       

Mályi-tó  8.1  •  7.5 kn       

2024. április 24., szerda

Őrizzük meg a vizet a Balatonban! - olvasói levél

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Arra nem gondolnak, hogy a magas vízszint nyáron úgyis elpárolog és legalább fürdésre alkalmas lesz a tó.

A „hullámzó Balaton” mellett lakom. Sajnos az előző években ez a hullámzás elmaradt, mert az időjárás miatt fürdésre való víz is alig volt a tóban. A Sió-zsilip megnyitásakor mindig kitalálják, hogy miért kell a vizet leengedni. Hol mert magas a vízszint, hol mert a siófokiaknak büdös a csatorna, vagy mert a Dunánál veszteglő hajókat fel kell juttatni a Balatonra.
Arra nem gondolnak, hogy a magas vízszint nyáron úgyis elpárolog és legalább fürdésre alkalmas lesz a tó. A panasz a magas talajvíz miatt azóta hallható a nyugati medencénél élőktől, mióta beavatkoztak a tó megszokott életébe.
Tavaly olvastam egy nagyon érdekes cikket, amely arról tudósított, hogy a nyár kellős közepén a Sió-csatorna siófoki szakaszán kajakkenu vagy evezős versenyt rendeztek. Hát akkor, hogy is van ez? A Balaton egy pocsolya és Siófokon annyi víz van, hogy versenyt lehet rendezni?
Tehát, ha jól belegondolunk, akkor a zsilippel van a baj. Ezúton szeretném a „zöldek” és a balatoni idegenforgalmat féltők figyelmét felhívni arra, hogy naponta nézzenek rá a zsilipre. Nem lehet, hogy kevesebbek érdeke miatt tömegek essenek el szép Balatonunk látványától és használatától.

Pünkösdi Regattával rajtol a Yardstick Trophy 2013-as szezonja Előző

Pünkösdi Regattával rajtol a Yardstick Trophy 2013-as szezonja

A pecások miatt módosítják a Balaton-törvényt Következő

A pecások miatt módosítják a Balaton-törvényt