Siófok  9.4  •  4.2 kn       

Keszthely  6.9  •  4 kn       

Balatonfüred  9.1  •  1.7 kn       

Balatonboglár  9.5  •  5.3 kn       

Orfű  •  6 kn       

Velencei-tó  9.5  •  3 kn       

Tiszafüred  8.3  •  3.7 kn       

Mályi-tó  10.7  •  1.8 kn       

2024. április 27., szombat

Pénzeső a Balatonnál

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A csütörtökön bemutatott felmérés is megmutatta, hogy szuper a Balaton, de azért van fejleszteni való bőven. Most egységes fejlesztési koncepció készül az egész Balaton térségére.

Szerencsére az a helyzet, hogy azok a turisták, akik ellátogatnak a Balatonhoz, jó élményekkel térnek haza, az erről szóló kutatás eredményeit tegnap ismertettük. A vendégek 90 százaléka elégedett vagy nagyon elégedett a balatoni nyaralásával, de azért kibukott, hogy kevés a vécé, lehetne több szabadstrand és sokan a parkolással is szenvednek. Szóval van min változtatni, és hát fejleszteni száz százalékhoz közeli elégedettségi mutató esetén is kellene, mert mások is ezt teszik. Mert a turista, pláne a pénzt költő turista kincs.

Úgy tűnik, hogy most beindul valami: egységes fejlesztési koncepció készül a Balaton térségére, mint kiemelten fontos turisztikai időszakra. A cél, hogy 2014-2020 között a lehető legtöbb uniós forrást hívjuk le a térség kipofozására, azt hiszem, ezt a szándékot csak üdvözölni lehet.

A Balaton több megye területén fekszik, és eddig kicsit elveszett a megyénként eltérő fejlesztési koncepciók között. Most az van, hogy minden megye kapott egy halom pénzt arra, hogy március elejére elkészítse saját fejlesztési tervét, ezt pedig az illetékes minisztériumok egységes koncepcióba ágyazzák majd.

Jól hangzik, reméljük, hogy a gyakorlatban is működni fog.

A Vízi Sportok Éve lesz 2013 Orfűn Előző

A Vízi Sportok Éve lesz 2013 Orfűn

Megbillent a Balaton Következő

Megbillent a Balaton