Siófok  14.9  •  12.7 kn       

Keszthely  12.9  •  9 kn       

Balatonfüred  14.6  •  11.3 kn       

Balatonboglár  14.9  •  15.2 kn       

Orfű  13  •  10 kn       

Velencei-tó  14.9  •  11.5 kn       

Tiszafüred  13.8  •  8.6 kn       

Mályi-tó  13.8  •  7.2 kn       

2024. március 29., péntek

Stratégiai együttműködés a magyar vitorlázás jövőjéért

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Keretmegállapodást kötött a Magyar Vitorlás Szövetség a VVSI-t működtető Pro Rekreatione Közhasznú Nonprofit Kft-vel, és a Zánka - Új Nemzedék Központ Nonprofit Közhasznú Kft-vel.

A Festetics György Program megvalósítása érdekében a két európai viszonylatban is kiemelkedően jelentős állami kezelésben lévő vízi-sport bázis befogadja az MVSZ által gondozott Magyar Vitorlás Akadémia rendszerét. Ennek értelmében  telephelyeiken segítik az MVSZ szakmai programját a tan- és vizsgaanyagok, szakmai rendezvények és a képzésszervezés megvalósításakor, az edzőkkel, oktatókkal, versenyzőkkel szemben támasztott elvárások meghatározása során, valamint a vitorlás létesítmények és eszközök beszerzése, fejlesztése tárgyában készülő fejlesztési koncepciók kialakításában. Együtt dolgoznak azon, hogy  további Magyar Vitorlás Akadémiai központok jöjjenek létre a Balatonnál és a Fertő tavon. A VVSI kezdeményező és menedzserszerepet lát el a Festetics Hajós Klaszter működtetésében is: folyamatosan egyeztetik (köz)beszerzési, pályázati, támogatásgyűjtési és hirdetés-szervezői tevékenységüket, és mindezeket lehetőleg közösen valósítják meg. Az MVSZ támogatja a VVSI  azon tervét is, hogy összegyűjti, gondozza és hozzáférhetővé teszi a Velencei tó történetével kapcsolatos levéltári és tárgyi emlékeket.

Ez a stratégia megállapodás az egész magyar vitorlázásra jótékonyan hat, hiszen újabb erőforrások jelenek meg a Festetics Programban szereplő Magyar Vitorlás Akadémia rendszerében az utánpótlás nevelésben és szakemberképzésben. A stratégiai megállapodással 20 év után végre újra aktiválni lehet kellő szakmai tartalommal és programokkal e két vízi-sport bázist, amelynek a fizikai megújulása is folyamatban van.  

Megválasztották az új főtitkárt Előző

Megválasztották az új főtitkárt

Milliárdos felújítás a balatoni vitorlásközpontban Következő

Milliárdos felújítás a balatoni vitorlásközpontban