Siófok  33.8  •  9 kn       

Keszthely  33.7  •  10.1 kn       

Balatonfüred  33.5  •  8.9 kn       

Balatonboglár  33.8  •  8.2 kn       

Orfű  35.5  •  5.2 kn       

Velencei-tó  35.2  •  8.3 kn       

Tiszafüred  34.4  •  7.4 kn       

Mályi-tó  29.5  •  8.3 kn       

2024. július 28., vasárnap

Trimarán idegen vizekre, hazai diplomamunkaként

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Sajnos még ma is ritkaságnak számít, ha egy formatervező diplomamunkája egy valódi piaci szereplővel együttműködésben valósulhat meg. A MOME formatervező művészeként 2012-ben mesterszakos diplomáját készítő Ruppert Dánielnek ez megadatott: figyelemreméltó túrahajóját a németországi Setra számára tervezte.

Trimarán idegen vizekre, hazai diplomamunkaként

A Setra Evocean emisszómentes túrahajó, amely zászlóshajóként, reprezentációs célok érvényesítésével 30 vendégnek nyújt pihenésre és kikapcsolódásra alkalmas környezetet.

Impozáns méretek, elegancia, dinamizmus, nagyvonalúan formált terek és formák: ezek a hívószavak jellemzik a Setra flottájának zászlóshajóját.

A hajó hibrid hajtású, az automatizált szárnyvitorlázat mellett speciális hidrogéncellás meghajtással rendelkezik. Mindemellett a fedélzeti energiaellátásról új fejlesztésű napcellák gondoskodnak. A zöld technológiák alkalmazásával a jármű emissziómentesen, a természet megújuló erőforrásait (közvetlenül és közvetve) alkalmazva teljesít szolgálatot. A hibrid hajtást az időjárási körülményeknek megfelelően lehet használni: tisztán vitorlázattal, vegyes üzemmódban, vagy csak hidrogén üzemmódban.

A hajó hosszabb utazások során 30 utast és 20 fős személyzetet képes elszállásolni. Kikötőben vagy biztosított helyen szervezetett rendezvények esetén a trimarán megközelítőleg 200 főt tud a fedélzeten ellátni.

Kezdődik a katamaránosok országos bajnoksága Előző

Kezdődik a katamaránosok országos bajnoksága

Felkerült a Szüreti Regatta végeredménye Következő

Felkerült a Szüreti Regatta végeredménye