Siófok  22.4  •  13.9 kn       

Keszthely  24.3  •  11 kn       

Balatonfüred  22.1  •  10.4 kn       

Balatonboglár  22.5  •  12.5 kn       

Orfű  22  •  13 kn       

Velencei-tó  23.7  •  12.7 kn       

Tiszafüred  23.7  •  13.3 kn       

Mályi-tó  22.9  •  12.4 kn       

2024. május 06., hétfő

Egyméteres bajnokság

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Hétvégén, Agárdon rendezték az egyméteres modellvitorlások országos bajnokságát. A négy, hazánkban is honos modellvitorlás osztály közül a legnagyobb presztízsű bajnokság az E és IOM osztályú hajók küzdelme.

Egyméteres bajnokság

A bajnokságon 24 versenyhajó részvétele nem számít rossznak, ugyanakkor voltak a versenynek nagy hiányzói. Székely Antal igazoltan volt távol és távollétében Tihanyban szerzett egy Finn Masters Európa-kupa ezüstérmet. Kiss Miklós és Eredics István is általában az élen szokott vitorlázni ebben az osztályban, most hiányoztak a mezőnyből. Beliczay Péter csak vasárnapra tudott beszállni a versenybe, a fejlesztés alatt lévő Tiem hajójával.

Ugyanakkor a hajóosztály idei legeredményesebb versenyzői eleget tettek a kötelező részvételnek. A nyílt OB lehetőséget adott a külföldi versenyzőknek, hogy részt vegyenek az agárdi regattán. Két horvát, egy svéd és egy román versenyző részvétele nemzetközi rangra emelte az egyébként is erős mezőnyű viadalt.

Két nap alatt, két csoportban, HMS rendszerben, 9 futamot rendeztek. A horvát főbíró és a magyar segítők korrekt körülményeket teremtettek a versenyzéshez, habár a Velencei-tavon uralkodó szélviszonyok sokszor nehezítették a dolgukat.

Szoros küzdelemben, a 2012. évi bajnok, a pécsi ifj. Csóka László lett egy Topiko-val (HUN 23), második helyen a százhalombattai Forrai Csaba végzett Pikanto (HUN 31) típusú hajójával. A bronzérem Sopronba került, Horváth Zsolthoz, aki egy Cocatoo-t (HUN 69) kormányzott a hétvégén. A legeredményesebb külföldi versenyző a horvát Kristina Jakelic (CRO 12) lett, aki a 6. helyen fejezte be a versenyt.

A bajnokság díjait Soltész Miklós szociális államtitkár, az MVSZ elnökségi tagja és Fejes János a MMSZ képviselője adták át a dobogós helyezetteknek.

Eredmények: http://compassmagazin.hu/verseny/egymeteres-orszagos-bajnoksag.html

Partra futott egy hajó a Tiszán, meghalt a vezetője Előző

Partra futott egy hajó a Tiszán, meghalt a vezetője

Elkészült a VII. Grundfos Közmű és Épületgépész Kupa videója Következő

Elkészült a VII. Grundfos Közmű és Épületgépész Kupa videója