Siófok  7.7  •  2 kn       

Keszthely  4.9  •  2 kn       

Balatonfüred  7.4  •  5.2 kn       

Balatonboglár  7.5  •  2.7 kn       

Orfű  •  0 kn       

Velencei-tó  4.8  •  1.1 kn       

Tiszafüred  3.9  •  1.3 kn       

Mályi-tó  5.9  •  2.2 kn       

2024. április 26., péntek

J24 OB helyzetjelentés és a vége (frissítve)

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A szerdai logisztika alapvetően zökkentő mentesen és sikeresen zajlott (a Bemelegítő futam motorozásba torkollott), 18 egység ringatózott a Phoenix Marina mólójához kötve. A mérlegelésnek páran kétszer is nekifutottak, de végül mindenki megfelelt.

J24 OB helyzetjelentés és a vége (frissítve)

Első kísérlet: óriási tömörülés lee-ben, és bármennyire is rosszul festett a boly, nekik lett igazuk. Az északnyugati kettes szél (a helyi erők jóslatainak megfelelően) folyamatosan balra legyezett. Rozsdáék toronymagasan vezettek, mögöttük NordTelekom, Compass. A hátszél egytakkossá vált, mi a sokadik helyről szépíteni kezdtünk egy szerencsés lee-taktikának köszönhetően. Komoly segítséget nyújtott az elképesztően csíkos szél. A kreuz lóversenyként indult, Farkiék és mi feljöttünk, a NordTelekom bukta a jó helyét. Teljesen kilukadt a szél, érvénytelenítés.

Második kísérlet (R1): szél hasonló, mi lee-ben beragadtunk, mindenki mögött keresztbe menve szorultunk ki jobbra, innentől kényszerpálya. Össze-vissza csapkodó szélben ez nem túl örörmteli helyzet. És persze megint balról jöttek a pöffök. Zulu vezetett, mögöttük Farkiék, mi megint a hátszélben korrigáltunk valamennyit, a második kreuz ismét lóverseny, az élen haladók helyet cseréltek. Nekünk 12.

Harmadik kísérlet (R2): végre jól indítottunk lee-ben, középen fordulgattunk felfelé, finoman balra tartva, ötödik a kreuzbójánál, hátszélben rácsúsztunk az előttünk haladókra, a bója után harmadikként indultunk a második körre, amikor jött a feketeleves. MINDENKI kikerült minket JOBBRÓL - egy szem (20x300 méteres nem leterjedő) csíkkal. Záró hátszélben halzcsata a J'Korszakkal, eközben Farkiék megelőztek mindkettőnket, 13.

Negyedik kísérlet (R3): leerajt, négyes tutaj (Rozsdáék, Sicáék, Farkiék, Makaiék), egymásra és a bójára csúsztak, a NordTelekom valahogy megúszta, fölöttünk Zulu hamar kifordult, így tudtunk menni mi is. Kis igazításokkal alapvetően hosszú balcsapásokkal mentünk felfelé. A hátszél megint ferde volt, olyannyira, hogy a mezőny kreuzolt a terelőbójára. Tonyóék vezettek, mi második, mögöttünk NordTelekom és Farkiék. Lent bedudálták a módosítást, megint hosszú balcsapás, fogtuk-terelgettük a két mögöttünk haladót. Hátszél elején Makaiék (három-négy hajóhosszal mögöttünk) azonnal kihalzoltak, mi Farkiékat tartottuk, ők is elindultak keresztbe, maradtunk. Ez lett a vesztünk, a végén negyedik.

Ötödik, hatodik és hetedik kísérletek (R4, R5, R6): majd' két órás parti halasztást követően mentünk vízre. Teljes káosz - a mi fejünkben legalábbis biztosan. A középső menetben csak azért lettünk hatodikak, mert az előttünk befutók közül a Zulu-t korai rajt miatt kizárták*. Részünkről INKÁBB HAGYJUK!

Este borkóstolóval egybekötött vacsora, azzal párhuzamosan órákon át tartó óvástárgyalási maraton.

* négy hajót írt fel kapkodásért a Rendezőség, ez ellen ketten (Mátéék, Farkiék) tiltakoztak jogorvoslati kérelem formájában. Tanú a másik két érintett (Bond, Utasellátó). Utóbbiak nem vitatták a helyzetet, a fotókon (amik, persze nem tekinthetők hivatalosnak) látszik, hogy kint voltak. A döntés: Kristóf Zoliék, Gerő Andrásék, Kakas Mátéék OCS, Litkey Farkasék bent maradtak.

Szerző: Alibán András, HUN-2

Frissítés:

Vasárnap egy futamot sikerült rendezni, így 7 futam után született meg a végeredmény: 1. Budapest Bank (Litkey Farkas, Frigyer Barbara, Frankó József, Nagy Gábor, Adorján Csaba); 2. Compass – Imi Jé (Székely Antal, Bodnár Imre, Danics Tamás, Temesfői Zénó, Németh Áron); 3. Nord Telekom (Makai Gábor, Szalay Tamás, Fehér Péter, Lokodi Csaba, Kugler Nándor)

I. Eurakvilo Regatta a gyógyult daganatos gyermekekért Előző

I. Eurakvilo Regatta a gyógyult daganatos gyermekekért

Felkerült a Spartacus Kupa végeredménye Következő

Felkerült a Spartacus Kupa végeredménye