Siófok  14.4  •  1.3 kn       

Keszthely  13.9  •  2 kn       

Balatonfüred  14.1  •  3.5 kn       

Balatonboglár  14.9  •  2.6 kn       

Orfű  15  •  3 kn       

Velencei-tó  15.4  •  0.7 kn       

Tiszafüred  13.3  •  3.3 kn       

Mályi-tó  12.9  •  2.3 kn       

2024. május 18., szombat

Egy Performance Cruiser lesz az idei Kékszalag különlegessége

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A nagy múltú tókerülő verseny amellett, hogy a vitorlás társadalom szívdobbanása, mára olyan nívós társadalmi, közéleti eseménnyé nőtte ki magát, amelyről nem illik lemaradni.

Egy Performance Cruiser lesz az idei Kékszalag különlegessége

A 44. Kékszalag Nagydíjon – bár a hangulat szokásosan briliánsnak ígérkezik – új szelek is dagasztják majd a vitorlákat. Soponyai Géza hajóskapitány az idén sem tétlenkedett, egy vadonatúj vitorlást épített, a fellelhető legmodernebb technológiák felhasználásával.

A legpatinásabb tókerülés indulói – várhatóan több mint ötszáz hajó - ezúttal július 5-én, reggel kilenc órakor futnak ki a balatonfüredi kikötőből, hogy a Kenese, Tihany, Siófok és Keszthely tengely mentén haladva végül befussanak Füredre, lehetőség szerint minél rövidebb idő alatt teljesítve a majd’ 150 kilométeres távot.

„A Performance Cruiser a legújabb hajótípus nálunk, egy nagyteljesítményű hajó, amely szénszálas hajótesttel és ugyancsak szénszálas árboccal rendelkezik, ennek köszönhetően nagyon könnyű. Igazi high tech szerkezet, 4000 kilogramm alatt van a tömege, 100 m2 a vitorlafelülete szél ellen és 250m2 bőszélben. Tavasszal kezdtük a munkálatokat és a napokban került fel a tőkesúly, úgyhogy végre igazi hajóvá vált! Három hajó van Magyarországon ebből a típusból, gyakorlatilag most alakul osztállyá. A saját kategóriájában komoly győzelmi esélyes az új vitorlásunk!” – mondta büszkén Soponyai Géza, hajóépítő

A vitorlás megépítését az Infiniti japán autógyártó prémium járműveinek hazai forgalmazója, a Gablini Prémium Kft. támogatta, így a hatalmas vitorlázatot a márka emblémája díszíti majd.

Az egytestű hajók mezőnye Soponyai Géza új hajójának köszönhetően tartogat még meglepetéseket, így érdemes lesz a Kékszalagon odafigyelni a különleges technológiákat felvonultató vitorlásra.

Felkerült a Magyar Nagyhajós Jolle Országos Bajnokság végeredménye Előző

Felkerült a Magyar Nagyhajós Jolle Országos Bajnokság végeredménye

Vízre szállt és versenyez a Lillafüred! Következő

Vízre szállt és versenyez a Lillafüred!