Siófok  8.3  •  16.4 kn       

Keszthely  7.9  •  15 kn       

Balatonfüred  •  3.5 kn       

Balatonboglár  7.9  •  16 kn       

Orfű  15  •  16 kn       

Velencei-tó  •  14.9 kn       

Tiszafüred  12.9  •  7 kn       

Mályi-tó  10.4  •  11.6 kn       

2024. április 16., kedd

Groupama Garancia Nagydíj - Horváth Boldizsár Emlékverseny

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Idén, július első napján került megrendezésre a Horváth Boldizsár Emlékverseny, a híres balatonfüredi orvos emléke előtt tisztelegve.

Groupama Garancia Nagydíj - Horváth Boldizsár Emlékverseny

 A kánikulai napon a Balatonfüredi Yacht Club rendezésében, a Kékszalag tókerülő vitorlás verseny főpróbájaként is emlegetett túraversenyre összesen 57 hajó nevezett. 10 órakor a mezőnyt még kellő szélviszonyok között sikerült elrajtoltatni, azonban idő közben a szél teljesen leállt, és a Balatonfüred - Paloznak - Tihany - Hajógyári-öböl - Balatonfüred útvonalat 20 hajónak sikerült teljesítenie. Ennek ellenére a verseny nagyon jó hangulatban zajlott.

A verseny névadó szponzora a Groupama Garancia volt, aki számára a vitorlázás támogatása hosszú múltra visszatekintő és gyümölcsöző történet, hiszen a Csoport évek óta támogatja a földkerülő világrekorder Franck Cammas-t és tehetséges legénységét a Groupama Sailling Team-et, valamint a Groupama Garancia Biztosító tavaly névadó szponzora volt a hazánkban először megrendezésre kerülő F18-as Katamarán Világbajnokságnak is. „A hajózás a vállalat életének szerves részét képezi, hiszen olyan értékeket szimbolizál, amelyeket a biztosító is magáénak vall: a bátorságot, az alkalmazkodási képességet, a megfontolt kockázatvállalást, és a csapatszellemet" - mondta el Csonka István, a Groupama Garancia Biztosító értékesítési és marketing vezérigazgató-helyettese.

Abszolút kategóriában a Pataki László vezette Speedy (SYC) utasított maga mögé mindenkit, míg második helyen Diószegi Zoltán és csapata végzett a Concept 25,5 (KSE) katamaránnal, a dobogó harmadik fokára pedig az Anna nevű 70-es cirkáló (THE) és legénysége állhatott fel, Fehéri Gábor kormányzásával.

Yardstick I. csoportban szintén a Speedy győzedelmeskedett, míg második helyen a Péter-Pál (TVSK) nevű hajó végzett Gosztonyi Pál kormányzásával. A harmadik helyet az összetettben is harmadik helyet szerző Anna szerezte meg.

Az érmek-kupák mellett a győztesek a Fox Autorent Kft. autóbérlési lehetőségével lettek gazdagabbak.

Eredmények

Az Autó Online nyerte az UNIQA Gépjármű Regattát Előző

Az Autó Online nyerte az UNIQA Gépjármű Regattát

Kánikula és gyenge szél vár a Kékszalag mezőnyére Következő

Kánikula és gyenge szél vár a Kékszalag mezőnyére