Siófok  6.6  •  11.1 kn       

Keszthely  4.9  •  5 kn       

Balatonfüred  6.3  •  4.4 kn       

Balatonboglár  6.3  •  9.6 kn       

Orfű  •  8 kn       

Velencei-tó  5.8  •  6.6 kn       

Tiszafüred  •  10.9 kn       

Mályi-tó  6.9  •  8.2 kn       

2024. április 18., csütörtök

Egytestű győzelem a Fehér Szalagon

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A Mitsubishi Nagydíjon abszolút első a Szentkirályi - Principessa Team. A Sirocco a Classic Round nyertese.

Egytestű győzelem a Fehér Szalagon

Meleg, napos nyári napon, 30-35 fokos melegben rekordlétszámú mezőny, közel kétszáz hajó rajtolt reggel 9 órakor Balatonfürednél a Fehér Szalag - Mitsubishi Nagydíj vitorlás versenyen. 

Előbb a Classic Round, vagyis az 1945 előtt épült vagy addig megszületett tervek alapján készült gyönyörű klasszikus hajók rajtoltak, majd rövidesen a többiek, köztük a legmodernebb többtestű versenyhajók indultak. 

Gyenge szélben kezdődött a verseny és azok közül kerültek ki a győztesek, akik az első szakaszon, a Balatonfüred-Kenese távon a déli oldalt favorizálták. Az északi part közelében a mezőny balszerencsésebb fele megszorult a szélcsendben.

A gyenge szélben a Szenkirályi-Principessa Team csapata nyert a Liberával, amelyet szokás szerint Rauschenberger Miklós kormányzott. Így tehát sokakat meglepve egytestű hajó diadalmaskodott a katamaránok előtt. 

Második helyen a múlt heti Boden-tavi tókerülő versenyen hetedik helyet szerzett katamarán, az RSM-DTM Hungary One d'Or futott be a füredi célba Vándor Róbert irányításával. 

Harmadik lett a tízszeres Kékszalag-győztes Litkey Farkas vezette csapat, akik versenyen először próbálták az eredeti mintájára megépített, új hajótestekkel felújított Budapest Bank Katamaránt. 

Negyedik a Gemini Ventilo 28-as lett és az abszolút ötödik helyen érkezett a Classic Round győztese a Sirocco Cittel Lajos kormányzásával.

Fehér Szalag a Balaton kékjében Előző

Fehér Szalag a Balaton kékjében

Balaton: Rupert bevetésre jelentkezett Következő

Balaton: Rupert bevetésre jelentkezett