Siófok  16.1  •  4.9 kn       

Keszthely  10.9  •  6 kn       

Balatonfüred  15.8  •  11.3 kn       

Balatonboglár  15.7  •  3.6 kn       

Orfű  14  •  6 kn       

Velencei-tó  14.6  •  5.6 kn       

Tiszafüred  12.5  •  12.1 kn       

Mályi-tó  11.8  •  11.8 kn       

2024. május 12., vasárnap

Compass Events

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A Compass magazin, az elmúlt években rendszeresen közreműködött vitorlás versenyek szervezése során. Elsősorban a rendezvények kommunikációját segítette.

Compass Events

A hírszolgáltató továbbra is kiemelten foglalkozik évi 20-25 vitorlás rendezvény kommunikációjával, ugyanakkor idén három sportegyesület partnereként, már 9 regatta szervezésének aktív részese lesz. Három szakmai regatta, egy One Design Trophy forduló, két Yardstick Trophy forduló, két modellvitorlás verseny és az orfűi Vitorlás Napok rendezésének feladataiban osztozik a házigazda vitorlás klubokkal. A Compass rendezvényprogram áprilistól novemberig tart, a Balatonon és az orfűi Pécsi-tavon kínál programlehetőséget vitorlázók számára. A programban elsősorban nagyhajós yardstick és one design versenyek vannak, de megtalálhatóak a dingi, a modellvitorlás illetve szörf versenyek is.

A Compass szezon április 14-én kezdődik Orfűn a II. Tókerülő Modellvitorlás Túraversennyel (www.tokerulo.hu). A Pécsi-tó megkerülése már az első alkalommal is nagyon népszerű volt az rc vitorlázók körében, de az áprilisi időpont lehetővé tette, hogy több – egyébként hajóban ülve – vitorlázó is távirányítót ragadjon és megkerülje a Pécsi-tavat. Idén a tókerülés után szombaton délután vitorlás szakmai programot hirdettek a szervezők. Székely Antal a versenytaktikáról, Csóka László a kötelekről és csomókról tart előadást az orfűi polgármesteri hivatal dísztermében. Vasárnap, április 15-én is lesz regatta, a Micro Magic osztálynak EB válogató és ranglistaversenyt rendeznek az OVE klubban.

A második Compass rendezvény Siófokon lesz a III. LVE OD Kupa, a One Design Trophy kupasorozat második fordulója május 19-20. napjain kerül megrendezésre. Korábban ez a verseny Balatonlellén volt, de a BL Apartments & Yachtclub bezárása és a kikötő bizonytalan helyzete miatt Siófokra került. A helyszínváltozástól több osztály részvételét várják a szervezők, hiszen a lellei helyszín távolsága volt a legtöbbször említett kritika az LVE OD Kupával kapcsolatban.

Júniusban Siófokon folytatódik a rendezvényprogram a Compass vitorlás versenyhétvégével, melynek keretei között, június 1-3. napjain kerül megrendezésre az egészségügyi szakma regattája a IV. Surgicare Orvos-Gyógyszerész Kupa (http://www.orvosgyogyszereszkupa.hu/). A versenyhétvégén nem csak az orvosok szállnak vízre, ekkor lesz a Fritz Segel Tour is, a Fritz vitorlák forgalmazója által kiírt nyílt túraverseny a yardstick osztályok számára. Magától értetődik, hogy a Fritz Segel Tour alkalmával külön értékelik a Fritz vitorlával versenyzők teljesítményét is. A hétvége programjához tartozik a Mackó Classic old timer regatta is, melyen az 1975 előtt gyártott klasszikus hajók versenyeznek. Nem lenne teljes a versenyhétvége, ha nem kapnának lehetőséget a versenyzésre a modellvitorlázók is, ők szombaton a Compass One Meter Regattán versenyeznek.

Némi szünet után július végén kerül sor a következő és talán legpatinásabb Compass rendezvényre az idén hétéves Ügyvéd Kupára. A július 20-22. napjain sorra kerülő, hivatalos nevén VII. OTP Private Banking Ügyvéd Kupa és VOLVO Nagydíj (http://www.ugyvedkupa.hu/) az igazságügyi területen dolgozók egyik legnagyobb sport rendezvénye, társasági eseménye. A rendezvény tavaly költözött át a Club Aligába és mivel az új helyszín beváltotta a hozzá fűzött reményeket így 2012-ben is a balatonvilágosi kikötő fogadja a résztvevőket.

Július az egyetlen hónap az áprilistól novemberig tartó Compass rendezvényprogramban, amikor két verseny is lesz. Karsai Lajos és Rick Csaba még a múlt században találta ki azt a vitorlásversenyt, amely mára a Balaton nyugati medencéjének egyik legnépszerűbb regattájává nőtte ki magát. Idén 16. alkalommal rajtol az International & Schuller Kupa mezőnye. Július 28-án szombaton az eredeti helyszínen, Balatonbogláron a Bahart kikötőben fogadják a szervezők a versenyzőket.

Ha augusztus, akkor irány Orfű! Finn, Kalóz, Laser és Optimist osztályok mellett a szörfösök és a modellvitorlázók versenyeznek három napon keresztül, augusztus 24-25-26. napjain a Pécsi-tavon. A Compass Vitorlás Napok (http://www.vitorlasnapok.hu/) az elmúlt négy év alatt egy igazi régiós vitorlás fesztivállá vált, a tó és a régió legjelentősebb vízi rendezvénye lett.

Mielőtt még mindenki belerázódna a nyári szünet utáni munkatempóba, szeptember elején a vakáció meghosszabbításaként ismét egy szakmai regatta színesíti a Compass programot. Szeptember első hétvégéjén a kenesei Balatonfői Yacht Clubban lesz a VII. Grundfos Közmű és Épületgépész Kupa (http://www.kozmukupa.hu/), a víz, gáz, villamos és hulladékgazdálkodási szektorok valamint az épületgépész szakma vitorlás regattája.

Októberben újra a modellvitorlázóké lesz a főszerep a Compass programban és visszatérnek a Pécsi-tóra. A legkisebb egységes modellvitorlás osztály a Micro Magic számára kiírt verseny október 23-án az OVE klubban lesz. Harmadik éve rendezi a PÉMK azonos időpontban a Nyílt MM Baranya Megye Bajnokságot, amely az egyik legnépszerűbb MM verseny az évad során.

A 2012-es szezont ismét a Balatonfői Yacht Clubban zárjuk a VI. Dér Kupával, a Balaton legutolsó vitorlásversenyével. November 3-án klasszikus túraverseny rekeszti be a 2012-es vitorlás évadot és a Compass versenyprogramot. Megszokott, hogy erre a versenyre jelenik meg a Szélképek legfrissebb kiadása és ez most sem lesz másképp. Minden nevező a Szélképek 2012 című könyvet kapja ajándékba a Compass magazintól.

Kövesse nyomon a Compass rendezvényeket a www.compassmagazin.hu oldalon.

Docler Holding Nagydíj - Tolnay Kálmán László Emlékverseny Előző

Docler Holding Nagydíj - Tolnay Kálmán László Emlékverseny

Litkey Farkas második lett Olaszországban Következő

Litkey Farkas második lett Olaszországban