Siófok  22.2  •  8 kn       

Keszthely  19.9  •  5 kn       

Balatonfüred  21.9  •  5.2 kn       

Balatonboglár  22.2  •  9.2 kn       

Orfű  24  •  7 kn       

Velencei-tó  23.4  •  7.6 kn       

Tiszafüred  24  •  2.9 kn       

Mályi-tó  22.9  •  5.2 kn       

2024. május 26., vasárnap

Ben Ainslie most nem lesz világbajnok!

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Ma Ausztráliában négy osztály - Finn, 470 , Laser Radial, RS:X Női - Éremfutamaival véget ér a Perthi Világbajnokság első szakasza és a Starosok első két futamával egyben kezdetét veszi a második. Holnaptól a Laser Standard, az RS:X férfi, 470 női és a 49er futamok is elkezdődnek.

Ben Ainslie most nem lesz világbajnok!

Az eddig versenyzett osztályok első tíz helyezettjeinek utolsó, dupla pontszámmal számító Éremfutamjainak rajt előtti legnagyobb szenzációja, hogy a háromszoros olmpiai bajnok finnes Ben Ainslie nem lesz ott a Medal Race-en. Ugyan a versenyen kitűnően vitorlázott és vezette is a listát, ám egy tegnapi tette miatt a versenybíróság a 69-es szabály (nagyfokú helytelen magatartás) miatt a 9. és a 10. futamból egyaránt kizárta, és ezeket nem is ejtheti ki. Így visszacsúszott a 11. helyre és nem került be az Éremfutam mezőnyébe.

A kilencedik futamon egy médiamotoros a második cirkálószakaszon a szél alatti oldalán centikre megközelítette a brit finnest, aki hiába integett a hajó vezetőjének. A motoros hulláma becsapott a Finnbe. Később a befutó előtt ugyanez a motoros újra nagyon közel ment Ainslie-hez, aki nagy harcban állt Giles Scottal. A célvonalon a motoros már az olimpiasi bajnok előtt ment és a befutás után megállt.
Ainslie odaérve dühödten átugrott a médiamotorosba és számon kérte a vezető tettét. Eközben jól megrángatta és üvöltött vele. Az ISAF közleményében szereplő mondata ("You have no respect!"), ilyen szituációban kissé túl enyhének tűnik és a mellékelt fotón látható tekintete is töbet mond, de bizonyára csak ennyit mondott, hiszen a jegyzőkönyv ezt tartalmazza... Ezután még fenyegetően lépett egyet a motoros legénységének egy tagja felé, majd beugrott a vízbe és visszaúszott a hajójához.

A parton aztán írásban is bocsánatot kért a médiamotoros személyzetétől, ám hiába. A Versenybíróság ezért a tettéért a 9. és a 10. futamból is kizárta (DGM) és ezeknek a futamoknak az eredményét nem is ejthette ki. Így Ben az elsőről visszacsúszott a 11. helyre és nem került be az Éremfutam mezőnyébe.

Megvan az első magyar olimpiai kvalifikáció! Előző

Megvan az első magyar olimpiai kvalifikáció!

Százhússzal roboghatunk majd a Balatonnál Következő

Százhússzal roboghatunk majd a Balatonnál