Siófok  18.3  •  3.6 kn       

Keszthely  17.9  •  4 kn       

Balatonfüred  18  •  2.6 kn       

Balatonboglár  18.3  •  3.4 kn       

Orfű  18  •  2 kn       

Velencei-tó  17.1  •  6.8 kn       

Tiszafüred  14.9  •  3 kn       

Mályi-tó  18.2  •  2.3 kn       

2024. május 19., vasárnap

A világbajnokság helyszínei

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Perth Nyugat-Ausztráliában a Swan folyó torkolatvidékén elterülő nagyváros, smely teljesen egybenőtt a parton fekvő Fremantle-lel. A tengerpart , a kikötők, a vitorlás klubok Fremantle-hez tartoznak.

A világbajnokság helyszínei

Fremantle nagy hagyományú kikötőváros, sok, szép állapotban megőrzött XIX. századi épülettel. A vitorlássport ismert központja, 1987-ben itt próbálták az ausztrálok megvédeni az America's Cupot.
A világbajnokság futamait több pályán futják az osztályok. A Női Match Race versenyeit benn a belső kikötő vizein, a többit a nyílt tengeren, ahol öt területet jelöltek ki. A pályák környéke, (az alsó ábrán rózsaszínnel jelölve) reggeltől estig elzárt víz a versenyhez nem tartozó hajók számára.

A magyarok számára érdekes első napon (december 5-én hétfőn) Héjj Viki és a Laser Radial mezőny a Pamelia pályán, Detre Dia (1. csoport - Yellow Fleet) és Cholnoky Sára (2. csoport - Blue Fleet) az RS:X női osztályban a Center pályán, míg finneseink - Pál Gaszton és Hirschler Ricsi az első csoportban (yellow fleet), Beliczay Márton a másodikban (Blue Fleet) versenyez a Leighton pályán. A magyar érdekeltséggel nem bíró 470-esek a Success pályán vitorláznak.

A legkorábbi rajtok helyi idő szerint délben vannak. Az időeltérés 7 óra, vagyis amikor Nyugat-Ausztráliában dél van, akkor nálunk hajnali 5 óra.

A futamok GPS-nyomkövetős grafikus közvetítése révén követhetők a verseny honlapján a http://www.perth2011.com oldalon a Worlds - Tracking menüpont alatt, illetve lefutásuk után is visszanézhetők. 

Elméletileg.
Mert feltehetően a szerver túlterheltsége miatt ez a szolgáltatás az első napokon még nem vagy csak akadozva működött, működik... És sajnos az eredmények (Results) menüpont alatt sem kapkodják el a frissítést.

Holnap kezdenek a magyarok az ISAF Világbajnokságon Előző

Holnap kezdenek a magyarok az ISAF Világbajnokságon

Ez még nem a magyar nap Következő

Ez még nem a magyar nap