Siófok  9.4  •  5.1 kn       

Keszthely  10.8  •  2 kn       

Balatonfüred   •  2.6 kn       

Balatonboglár  9.9  •  7 kn       

Orfű  10  •  6 kn       

Velencei-tó  9.2  •  5.7 kn       

Tiszafüred  12.1  •  9 kn       

Mályi-tó  7.4  •  8.1 kn       

2021. október 22., péntek

Repülnek a katamaránok a Balatonon - Az utolsó futamok

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A Groupama Garancia F18 katamarán világbajnokság utolsó napján nagyszerű széllel búcsúzik a Balaton a versenyzőktől

Repülnek a katamaránok a Balatonon - Az utolsó futamok

A délutáni órákban érnek véget a világbajnokság utolsó futamai. Az arany és ezüst csoportra osztott versenyzőknek végre megkegyelmezett a Balaton, és a tegnapi szélcsendes pihenőt követően, ma újra birtokba vehették a tavat.

Kellemes meglepetés, hogy az arany csoportba két magyar páros, Várady Szabó János és Petheö Tamás, valamint Diószegi Zoltán és Jankovics Gábor is bekerült. A nemzetközi mezőnyt a világklasszisnak számító hollandok uralják, de volt olyan futam, ahol hazai versenyzőink egészen közel kerültek az élvonalhoz.

„Jelenleg délnyugati szél fúj, szinte repülnek a hajók! A zárónapra ennél szebbet kívánni sem lehet. Stabil szél van és az iránya is jól beállt. Minden hajó a vízen van, nagyszerű, hogy az utolsó napon ilyen szerencsénk van!” – mondta Süle Péter, rendező. Délután 2 óra 5 perckor lehet majd utoljára rajtolni, amit a versenyzők biztosan ki fognak használni, így akár 4 futamot is indíthatnak ma.
Az eredményekre délutánig várni kell, a díjkiosztó ünnepség 6 órakor kezdődik a Balatonfüred szívében található Kisfaludy színpadon. Addig is szurkoljunk a kedvenceinknek!
Repülőhollandi-vb: Majthényiék vezetnek Előző

Repülőhollandi-vb: Majthényiék vezetnek

  Horváth Boldizsár Emlékverseny Következő

Horváth Boldizsár Emlékverseny