Siófok  23.9  •  2 kn       

Keszthely  18.9  •  3 kn       

Balatonfüred  23.5  •  2.6 kn       

Balatonboglár  23.9  •  3.7 kn       

Orfű  22  •  5 kn       

Velencei-tó  19.3  •  2.4 kn       

Tiszafüred  22.2  •  2.3 kn       

Mályi-tó  20.5  •  1.3 kn       

2024. július 28., vasárnap

Trükkös szelek járnak

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A Formula 18 világbajnokság második napján az időjárás megtréfálta a résztvevőket, és csak egy futamra adott lehetőséget.

Trükkös szelek járnak
Szélhiány miatt délelőtt ismét várakozásra kényszerültek a Groupama Garancia Formula 18 katamarán világbajnokság versenyzői. A rendezők 2 óra késéssel vitték őket vízre, ahol elrajtolhatott az első futam, de a szeszélyes fuvallatok hamar kimerültek. A második csoportot is elindították a rendezők, de elállt a szél, és nekik már le kellett fújni a futamot.
 
„Délelőtt megpróbálkoztunk egy futammal, de az első csoportból is épphogy beértek a versenyzők, a második csoportnak a futamát azonban a rendezők kénytelenek voltak lelőni. Délután átrendeztük a pályákat, de a 320-360 fok közötti széljárás miatt nem lett volna fair a többiekkel szemben, így több futam ma már nem volt” - mondta Nagy R. Attila a Balatonfüredi Yacht Club elnöke, majd hozzátette: „Különösen sajnálom a Váradi – Petheö párost, akik addig a 10-ik hely környékén vitorláztak, a szélhiányos befutóra azonban jelentősen visszaestek.”
 
A második csoportot ugyan újra megpróbálták elindítani, de a rendezőség a szélsőséges körülmények miatt ismét kénytelen volt leállítani. „A Balaton most igazán bemutatkozott, a pálya egyik szélén megállt a szél, a másikon fújt tovább.” – mondta Süle Péter, rendező.
 

Jelenleg csak az első csoportnak vannak eredményei, így az arany és ezüst besorolás várat magára. Várhatóan az időjárás holnap kegyesebb lesz a vitorlázókhoz és folytatódhat a versengés. 

  Ügyvédek szélben, hullámokon és olykor a vízben Előző

Ügyvédek szélben, hullámokon és olykor a vízben

Reményteli kezdet a világbajnokság harmadik napján Következő

Reményteli kezdet a világbajnokság harmadik napján