Siófok  18.8  •  5.4 kn       

Keszthely  19.9  •  2 kn       

Balatonfüred  18.5  •  4.6 kn       

Balatonboglár  18.8  •  5 kn       

Orfű  19  •  4 kn       

Velencei-tó  16.7  •  6.8 kn       

Tiszafüred  12.6  •  9.9 kn       

Mályi-tó  15.1  •  9.3 kn       

2024. május 12., vasárnap

A világhíres földkerülő Franck Cammas Balatonfüreden az F18 VB helyszínén!

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A július 1-8. között megrendezésre kerülő F18 Katamarán Világbajnokság hivatalos névadó szponzora a Groupama Garancia Biztosító. Franciaországban évek óta a Groupama támogatja és segíti Franck Cammast világhírű trimaránjával.

A francia vitorlázó 1994-ig Angliában élt, amikor megnyerte a Challenge Espoir Crédit Agricole versenyt. Matematikai és zongora tanulmányai után döntött úgy, hogy hivatásos vitorlázó lesz. 1997-ben, 24 évesen megnyerte a Solitaire du Figaro vitorlás versenyt, majd egy év múlva élete első trimaránját, a Groupama-t kormányozta. Annak ellenére, hogy későn kezdett el vitorlázni, jelenleg is az egyik legtehetségesebb versenyzője az ORMA osztálynak. 2007-ben ORMA bajnok, amit a Groupama 2-vel nyert. Szintén 2007-ben a Groupama 2-vel megnyerte a Transat Jaques Vabre transzatlatni versenyt. 10 nap 38 perc, 43 másodperc alatt tette meg az utat Le Havre és Costa Rica között.


Nagy örömünkre sikerült Őt elcsábítani a Balatonhoz, hogy bepillantást nyerjen a várva várt esemény előkészületeibe, ezzel is emelve a verseny színvonalát. 
Július 2.-án reggel 8:45 és 9:45 között lehetőség nyílik a balatoni vitorlázó gyerekek számára, hogy személyesen is találkozhassanak a kiválósággal, ugyanakkor a Groupama Garancia jóvoltából ajándékokat is kapnak a résztvevő szerencsések.
Mivel szoros programját tartja ezért maximum 50 gyerek látogathat el hozzá, ezért e-mailben kérjük az előzetes jelentkezéseket melyek során az első 50 gyerek kap lehetőséget Franck Cammassal való találkozóra.

A találkozó a füredi kempingben lesz, rossz idő esetén a BYC klubszobájában!

Jelentkezés: byc@byc.hu tárgyba beírni: Cammas

A Postás story! Előző

A Postás story!

 Tono 8. helyen végzett a Finn Masters VB-n! Következő

Tono 8. helyen végzett a Finn Masters VB-n!